Google+
Home » Invatamant » Copiii săraci de grădiniță ar putea beneficia de tichete sociale lunar

Copiii săraci de grădiniță ar putea beneficia de tichete sociale lunar

de Roxana NĂSTASĂ

Veste bună pentru părinții săraci și care au copii la grădiniță. Micuții lor ar putea primi un mic ajutor din partea statului. Un proiect de lege prevede acordarea de tichete sociale familiilor defavorizate pentru a cumpăra alimente, rechizite sau îmbrăcăminte pentru cei mici.

Copii care merg la grădiniță și provin familii defavorizate ar putea primi lunar, din partea statului, câte un tichet în valoare de 50 lei. Trebuie doar să meargă la grădiniță și să nu absenteze nemotivat. Proiectul de lege, care a fost adoptat de Camera Deputaților, stabilește că părinții le vor putea cumpăra copiilor produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte și rechizite.

Ajutorul oferit de stat ar trebui să stimuleze accesul copiilor la educație și să combată absenteismul în rândul populației sărace.

Atât părinții, cât și educatorii copiilor aflați în această situație, se bucură de veste. De exemplu, Ioana Miron, educatoare la Grădinița nr. 22 din  Zona Industrială, acolo unde majoritatea copiilor sunt din suburbia Rediu  și sunt săraci, vede această hotărâre ca fiind  extraordinară: “Este ceva extraordinar. La noi la grădiniță s-ar încadra aproape toți. Deja la noi primesc prin intermediul programului «Fiecare copil în grădiniță», bani tot așa, pentru hăinuțe și rechizite. Din 63 de copii înscriși, cam 50 se încadrează. Restul nu au vârsta de trei ani și este o condiție. De patru ani primesc copiii acești bani și cei mai mulți vin la grădiniță mai mult pentru banii pe care îi iau. Altfel, nu ar veni. Că dacă lipsesc, nu îi mai primesc. În felul acesta, sunt stimulați părinții să-și dea copiii la grădiniță și să nu lipsească. La fel ar fi și cu aceste tichete de 50 de lei. Ar face copiii să vină la grădiniță, ceea ce este foarte bine pentru ei”.

Vor putea beneficia de aceste tichete sociale familiile care au copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani și un venit lunar pe membru de familie care nu depășește dublul venitului minim garantat pentru o persoană.

de Roxana NĂSTASĂ Veste bună pentru părinții săraci și care au copii la grădiniță. Micuții lor ar putea primi un mic ajutor din partea statului. Un proiect de lege prevede acordarea de tichete sociale familiilor defavorizate pentru a cumpăra alimente, rechizite sau îmbrăcăminte pentru cei mici. Copii care merg la grădiniță și provin familii defavorizate ar putea primi lunar, din partea statului, câte un tichet în valoare de 50 lei. Trebuie doar să meargă la grădiniță și să nu absenteze nemotivat. Proiectul de lege, care a fost adoptat de Camera Deputaților, stabilește că părinții le vor putea cumpăra copiilor produse…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: