Home / Sanatate / Nu e vina medicilor – A fost răpusă de o boala rară

Nu e vina medicilor – A fost răpusă de o boala rară

S-a confirmat: Tânăra de 20 de ani, Alina Cazacu, gravida care s-a stins pe masa de naștere imediat după ce a născut, a murit din cauza unei afecțiuni mai rare – sindromul HELLP. Rezultatele probelor macro și microscopice nu au indicat nici embolia amniotică și nici altă afecțiune.

Ieri, medicul legist Sergiu Săvinescu a declarat, pentru Est News, că rezultatul probei histomicroscopice relevă prezența sindromului HELLP. Verdictul final în acest caz va fi dat de o comisie de medici profesori universitari din Iași, care vor analiza toate probele prelevate de la pacienta decedată pe 27 mai, anul curent, la maternitatea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad. Într-o lună, va putea fi cunoscut rezultatul final.
Medicul Sergiu Săvinescu este sigur că sindromul HELLP este diagnosticul real, așa că nu se poate vorbi de malpraxis. Sindromul HELLP, din păcate, nu poate fi prevenit. Dacă nu este descoperit la timp, sau este depistat într-o fază avansată, pot apărea pot apărea probleme grave de sănătate care pot conduce la deces. HELLP este una dintre cele mai severe afecțiuni care poate apărea în sarcină, ca o complicație a pre-eclampsiei. HELLP provoacă dereglări grave ale funcției ficatului și ale coagulării sângelui.
Numele sindromului HELLP este un acronim care se traduce astfel: H – hemoliză, EL – creșterea enzimelor din ficat în sânge și LP – nivel scăzut al trombocitelor. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

Două ambulanțe au intervenit la o secție de votare din Poenești, după ce la doi membri li s-a făcut rău

Două ambulanțe au intervenit la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: