Home / Business / „Nu mai este timp“: Ordinea economică mondială se prăbușește

„Nu mai este timp“: Ordinea economică mondială se prăbușește

Ordinea economică se prăbușește în diferite colțuri ale lumii, crescând pericolul ca economia mondială să fie paralizată de o nouă recesiune până când își regăsește echilibrul. Unul dintre pesimiști este fostul secretar al Trezoreriei americane Larry Summers. 

Băncile din China sunt, efectiv, falimentare. Puține dintre enormele împrumuturi pe care le-au acordat mai pot fi recuperate, astfel că acum nu mai pot susține cu credite ritmurile amețitoare, dar iluzorii, de creștere a economiei chinezești. De altfel, activitatea băncilor în general a devenit ruptă de economia reală, scrie Will Hutton, editorialist la The Guardian, directorul Hertford College, Oxford, și președintele Big Innovation Centre. Ritmul real de creștere al Chinei este acum mai mic decât cel al Chinei lui Mao, iar criza economică va declanșa o criză de legitimitate a unui guvern corupt în profunzime.

Prețurile materiilor prime s-au prăbușit. Banii ies în valuri din lumea emergentă, lăsând acolo companii, bănci și gospodării supraîndatorate. Aceste economii nu au instituții precum Banca Centrală Americană sau Rezerva Federală americană care să intervină cu pachete de salvare. Aceste națiuni contribuie cu mai mult de jumătate la PIB-ul global.

FMI este profund îngrijorat și a avertizat că există un exces global de credit de 3.000 miliarde dolari și de slăbirea creșterii economice globale. Este nevoie de răspuns coordonat la această problemă, dar posi­bilitatea de a obține așa ceva acum este redusă.

Sursa: money.ro

Ordinea economică se prăbușește în diferite colțuri ale lumii, crescând pericolul ca economia mondială să fie paralizată de o nouă recesiune până când își regăsește echilibrul. Unul dintre pesimiști este fostul secretar al Trezoreriei americane Larry Summers.  Băncile din China sunt, efectiv, falimentare. Puține dintre enormele împrumuturi pe care le-au acordat mai pot fi recuperate, astfel că acum nu mai pot susține cu credite ritmurile amețitoare, dar iluzorii, de creștere a economiei chinezești. De altfel, activitatea băncilor în general a devenit ruptă de economia reală, scrie Will Hutton, editorialist la The Guardian, directorul Hertford College, Oxford, și președintele Big Innovation…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Oierii vasluieni nu mai aruncă lâna pe câmp. Anul trecut au comercializat 123 tone de lână

  Programul de subvenționare a ...

Legumicultorii vasluieni au invadat piețele în anul trecut cu aproape 800 tone de roșii

În cursul anului 2019, un ...

Bârlădenii vor avea un talcioc mai mic, dar mai civilizat

În sfârșit, bârlădenii vor avea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: