Home / Justitie / Produse expirate la tot pasul! Aveți grija pe ce dati banii!

Produse expirate la tot pasul! Aveți grija pe ce dati banii!

de Roxana NĂSTASĂ

Produse expirate sau neconforme cu cele declarate sunt doar două dintre motivele pentru care zeci de firme din județul Vaslui au primit amenzi usturătoare din partea inspectorilor de la Protecția Consumatorilor.

Alimente expirate precum biscuiți, carne de pasăre congelată, salam, orez sau alune, produse ambalate în cutii etichetate incorect, produse fără preț afișat în mod vizibil, comercializarea de țigări la bucată, neafișarea orarului de funcționare sau nerespectarea orarului de funcționare afișat. Asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor Vaslui în magazinele pe care le-au controlat, în luna septembrie. Ei au aplicat amenzi usturătoare tuturor celor care nu au respectat și îndeplinit principalele obligații avute față de clienți.

Au fost desfășurate 258 de acțiuni de control, inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vaslui urmărind felul în care sunt respectate prevederile legale privind protecția consumatorilor. Din totalul controalelor, 183 au fost acțiuni tematice de control și 75 acțiuni în colaborare la solicitarea altor organisme de control sau pentru cercetarea reclamațiilor și sesizărilor primite din partea consumatorilor. Ca urmare a deficiențelor constatate, s-a dispus oprirea temporară a comercializării pentru produse alimentare și nealimentare în valoare de 226.527 lei, până la eliminarea sau, după caz, remedierea acestora, precum și oprirea definitivă a comercializării și retragerea din circuitul comercial pentru produse alimentare în valoare de 523 de lei.

Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor, au fost sancționați contravențional un număr de 197 de operatori economici, fiind aplicate un număr de 99 de amenzi contravenționale în valoare totală de 180.250 lei și 98 de avertismente.

De asemenea, tot în luna septembrie, au fost cercetate și soluționate 72 de reclamații primite din partea consumatorilor. În urma cercetărilor efectuate, 39 reclamații s-au dovedit a fi întemeiate, 19 reclamații au fost neîntemeiate, șase reclamații au fost redirecționate spre cercetare organismelor competente, două retrase și șase nu au putut fi soluționate din cauza lipsei elementelor necesare cercetării.

de Roxana NĂSTASĂ Produse expirate sau neconforme cu cele declarate sunt doar două dintre motivele pentru care zeci de firme din județul Vaslui au primit amenzi usturătoare din partea inspectorilor de la Protecția Consumatorilor. Alimente expirate precum biscuiți, carne de pasăre congelată, salam, orez sau alune, produse ambalate în cutii etichetate incorect, produse fără preț afișat în mod vizibil, comercializarea de țigări la bucată, neafișarea orarului de funcționare sau nerespectarea orarului de funcționare afișat. Asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor Vaslui în magazinele pe care le-au controlat, în luna septembrie. Ei au aplicat amenzi usturătoare tuturor celor care…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: