Google+
Home » Invatamant » Simpozion național despre bune practici în educația copilului cu nevoi speciale

Simpozion național despre bune practici în educația copilului cu nevoi speciale

de Roxana NĂSTASĂ

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui și Liceul Tehnologic Special „Sfânta Ecaterina” Huși, în parteneriat cu alte instituții din județ, organizează Simpozionul Național „Bune practici în stabilirea traseului educațional eficient al copilului cu nevoi speciale”. Aflat la a treia ediție, simpozionul, găzduit de CJRAE, pe 21 noiembrie, își propune să îmbunătățească biblioteca experiențelor împărtășite, cu o nouă secțiune, dedicată colaboratorilor instituțiilor de învățământ.

Vasluiul găzduiește a treia ediție a Simpozionului Național “Bune practice în valorizarea copilului cu CES (cerințe educative speciale) prin intermediul centrelor școlare de educație incluzivă și al școlilor de masă/ integratoare”. Evenimentul va avea loc pe 21 noiembrie, la CJRAE Vaslui, organizatorii propunându-și promovarea exemplelor de bună practică în valorizarea copilului cu CES; facilitarea și dezvoltarea proceselor de educație a copilului cu CES prin intermediul centrelor de educație incluzivă și al scolilor de masă/integratoare; îmbunătățirea șanselor de integrare socio-profesională a persoanelor cu nevoi speciale; promovarea ofertelor educaționale și terapeutic-compensatorii în comunitate, cu scopul de a valoriza resursele umane și materiale ale centrelor școlare de educație incluzivă și ale școlilor speciale; valorizarea eficienței profesionale a specialiștilor din centrele școlare de educație incluzivă și din școlile speciale. Grupul țintă îl reprezintă profesorii psihopedagogi, profesorii logopezi, profesorii itineranți, consilierii școlari, cadre didactice din învățământul de masă și învățământul special, dar și reprezentanți ai fundațiilor, organizațiilor non-guvernamentale implicate în recuperarea și integrarea socială a persoanelor cu nevoi speciale.

Simpozionul se va desfășura pe mai multe secțiuni: consiliere si orientare școlară; educația specială – o educație integrată prin centrele școlare de educație incluzivă și prin școlile speciale; pregătire profesională și integrare socială; parteneriat eficient pentru egalitate de șanse.

Participarea la simpozion constă în redactarea unei lucrări cu conținut care să reflecte obiectivele menționate. Lucrarea va conține experiențe și preocupări profesionale, cercetări de specialitate (anchete, studii de caz). Toate lucrările care îndeplinesc cerințele și au acordul autorului/autorilor vor fi publicate într-un volum cu ISBN. Se admit maxim doi autori pe lucrare, fiecare autor primind o diplomă de participare.

Foarte important de menționat este că nu se acceptă lucrări cu conținut pur teoretic sau lucrări care nu au legătură cu tema simpozionului.

de Roxana NĂSTASĂ Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui și Liceul Tehnologic Special „Sfânta Ecaterina” Huși, în parteneriat cu alte instituții din județ, organizează Simpozionul Național „Bune practici în stabilirea traseului educațional eficient al copilului cu nevoi speciale”. Aflat la a treia ediție, simpozionul, găzduit de CJRAE, pe 21 noiembrie, își propune să îmbunătățească biblioteca experiențelor împărtășite, cu o nouă secțiune, dedicată colaboratorilor instituțiilor de învățământ. Vasluiul găzduiește a treia ediție a Simpozionului Național “Bune practice în valorizarea copilului cu CES (cerințe educative speciale) prin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: