Home » Sanatate » Lelia Croitoru este iar director medical la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Lelia Croitoru este iar director medical la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

de Marian MOCANU

Medicul Lelia Croitoru a preluat iar funcția de director medical la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ea și-a dat demisia din funcție în luna mai, în urma scandalului doctorițelor șpăgare. Șefă a secției de neurologie, doctorița Croitoru a ocupat funcția de director medical mai bine de zece ani, fiind apreciată atât de persoanele aflate la conducerea unității, cât și de șefii Consiliului Județean Vaslui, în a cărui administrare se află unitatea spitalicească.

Medicul neurolog Lelia Croitoru a fost numit interimar în funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, în urma demisiei dr. Mihaela Moronescu, numită la începutul lunii mai în această funcție. Atunci, Lelia Croitoru își dăduse demisia de onoare din acest post, în urma cazului cu cele două doctorițe de la Secția de Obstetrică Ginecologie care au fost arestate pentru fapte de corupție și avorturi ilegale. La momentul demisiei, aceasta a declarat că a aflat din presă de practicile celor două doctorițe și că a fost șocată de comportamentul acestora, motiv pentru care a considerat că se impune să se retragă din funcție. Un alt motiv al demisiei sale l-a constituit faptul că, potrivit spuselor sale, cadrele medicale din spital lucrau în tensiune din cauza anchetei procurorilor DNA. În locul său a fost numită dr. Mihaela Moronescu, medic în cadrul secției TBC a spitalului. Aceasta nu a rezistat pe post nici măcar o jumătate de an, prezentându-și demisia din funcția de director medical.

„Doctorița Croitoru a fost numită director medical interimar al unității sanitare, post rămas vacant în urma demisiei dr. Mihaela Moronescu, numită la începutul lunii mai în această funcție. Consider că, dat fiind vasta experiență acumulată în mai bine de zece ani, doamna Croitoru este cea mai bună alegere pentru ocuparea acestui post important. După ce se va finaliza procesul de acreditare a spitalului, undeva la sfârșitul lunii noiembrie, vom organiza și concurs pentru postul de director medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Conform managerului spitalului, în perioada 24 – 27 noiembrie, în vederea acreditării unității spitalicești, la Vaslui va veni echipa de evaluatori din partea Ministerului Sănătății. În acest context, se impunea numirea pe funcția de director medical a unei persoane care să cunoască foarte bine realitățile și problemele cu care se confruntă cel mai mare spital din județul Vaslui. Trebuie spus că dr. Lelia Croitoru a deținut timp de mai mulți ani funcția de director medical al spitalului vasluian. Ea a mai demisionat, în mai multe rânduri, în urma unor scandaluri de malpraxis în care au fost implicați colegi de-ai săi. De fiecare dată însă aceasta a revenit pe post, conducerea spitalului afirmând că nimeni altcineva nu dorește această funcție. Mai mult decât atât, doctorița Croitoru s-a bucurat în mod constant pentru activitatea desfășurată de aprecierile conducerii CJ Vaslui, care, după fiecare demisie, au reușit s-o convingă să revină pe acest post.

de Marian MOCANU Medicul Lelia Croitoru a preluat iar funcția de director medical la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ea și-a dat demisia din funcție în luna mai, în urma scandalului doctorițelor șpăgare. Șefă a secției de neurologie, doctorița Croitoru a ocupat funcția de director medical mai bine de zece ani, fiind apreciată atât de persoanele aflate la conducerea unității, cât și de șefii Consiliului Județean Vaslui, în a cărui administrare se află unitatea spitalicească. Medicul neurolog Lelia Croitoru a fost numit interimar în funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, în urma demisiei dr. Mihaela Moronescu,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. o mercantila cu aere de superioritate de care spitalul acesta, din pacate, nu pate scapa prea usor…se vad deja rezultatele conducerii intelepte, de peste 10 ani…

%d blogeri au apreciat: