Home / Business / Va fi una dintre cele mai mari achizitii incheiate vreodata: SABMiller a acceptat sa fie preluata de AB InBev pentru 96 mld. euro. Noul gigant de 280 mld. dolari va controla o treime din piata mondiala a berii

Va fi una dintre cele mai mari achizitii incheiate vreodata: SABMiller a acceptat sa fie preluata de AB InBev pentru 96 mld. euro. Noul gigant de 280 mld. dolari va controla o treime din piata mondiala a berii

SABMiller, al doilea producator mondial de bere, a anuntat ca a acceptat ultima oferta de preluare lansata de rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev, lider mondial pe piata berii, pentru 96 miliarde euro. Aceasta va fi una dintre cele mai mari achizitii incheiate vreodata, transmite AFP. 

Grupul britanic a explicat ca boardul sau a ajuns la un acord cu boardul AB InBev in virtutea caruia acesta din urma va plati 44 de lire sterline in numerar pentru fiecare actiune SABMiller, ceea ce evalueaza grupul britanic la 71,2 miliarde de lire sterline (96 miliarde de euro).

De asemenea, AB InBev a acceptat sa plateasca catre SABMiller 3 miliarde de dolari, in cazul in care tranzactia nu reuseste sa obtina aprobarea organismelor de reglementare sau daca actionarii AB InBev nu o vor aproba.

In urma acestei preluari, Annheuser-Busch InBev va deveni un gigant cu o valoare de 280 miliarde dolari, care va controla o treime din piata mondiala a berii si jumatate din profitul acestei industrii.

 Annheuser-Busch InBev, care detine brandurile Budweiser, Stella Artois si Corona, domina piata din America Latina, in timp ce SABMiller, producatorul brandurilor Miller Lite, Peroni si Grolsch, are o prezenta importanta in Africa si Asia.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe sase continente.

Compania, cu sediul la Londra, a anuntat recent ca a compensat declinul din Europa si piata dificila din SUA prin reducerea costurilor si orientarea spre consumatorii din tarile in curs de dezvoltare din America Latina si Africa.

Tinand cont de marimea celor doua companii, pentru a obtine aprobarea autoritatilor de reglementare, AB InBev si SAB vor trebui sa-si vanda unele operatiuni. In schimb, entitatea combinata va putea sa se extinda mai agresiv pe pietele in crestere rapida.

Ursus Breweries este parte din grupul SABMiller si unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu brandurile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s si Stejar. Ceea ce inseamna ca in urma aprobarii tranzactiei Anheuser-Busch InBev NV va reintra in tara noastra.

Sursa: incont.stirileprotv.ro

SABMiller, al doilea producator mondial de bere, a anuntat ca a acceptat ultima oferta de preluare lansata de rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev, lider mondial pe piata berii, pentru 96 miliarde euro. Aceasta va fi una dintre cele mai mari achizitii incheiate vreodata, transmite AFP.  Grupul britanic a explicat ca boardul sau a ajuns la un acord cu boardul AB InBev in virtutea caruia acesta din urma va plati 44 de lire sterline in numerar pentru fiecare actiune SABMiller, ceea ce evalueaza grupul britanic la 71,2 miliarde de lire sterline (96 miliarde de euro). De asemenea, AB InBev a acceptat sa…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Muncitorii indieni care vor lucra la drumul strategic vor încasa lunar salarii de 1.000 de dolari

Începerea lucrărilor la drumul strategic marchează o premieră pe ...

Patronatul vasluian a boicotat întâlnirea cu conducerea ADR Nord-Est, dedicată proiectelor europene

de Dănuț CIOBANU  Oamenii de afaceri vasluieni nu sunt ...

SC ”Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui alocă 1,8 milioane de lei pentru dotarea cu utilaje

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat bugetul de venituri ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: