Google+
Home » Sanatate » Analize la spital, functie de fonduri

Analize la spital, functie de fonduri

Laboratorul Ambulatoriului din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a început să deservească gratuit pacienții, analizele de sânge recoltându-se numai pe baza cardului de sănătate și a unei trimiteri de la medicul de familie sau specialist. Din 5 octombrie și până ieri, s-au prezentat la laboratorul spitalului 20 de pacienți din ambulatoriu pentru analize de sânge gratuite.Laborator analize
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS), cu care a încheiat contract Spitalul „Elena Beldiman” pentru laboratorul de analize, a alocat pentru luna octombrie 2.385 de lei, pentru luna noiembrie 17.900 de lei și pentru decembrie 10.700 de lei. Sumele alocate pentru anul în curs sunt mai mici decât cele primite de laboratoarele private din oraș întrucât distribuirea banilor s-a făcut din rectificarea de buget. Laboratorul spitalului va beneficia de o finanțare corespunzătoare începând cu prima lună din 2016.
Există un anumit punctaj în funcție de care se stabilesc sumele pe care le va primi de la CJAS, punctaj ce atarna de mai multi factori. Printre acestia, capacitatea de putea asigura minimum 43 de tipuri de analize (cu cat mai multe, cu atat punctajul va fi mai mare), precum si dotarile laboratorului, cazul de față fiind unul fericit întrucât laboratorul de analize al spitalului bârlădean beneficiază de o dotare performantă. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: