Google+
Home » Invatamant » Dascălii, invitați la simpozion în Serbia

Dascălii, invitați la simpozion în Serbia

de Roxana NĂSTASĂ

Dascălii vasluieni sunt invitați să participe la un simpozion Internațional în Serbia, „Portrete de dascăli”, aflat la ediția a VII-a. Se vor prezenta exemple de bună practică din școli și modele de slujitori ai școlii. Astfel, fiecare cadru didactic care își amintește cu drag de un educator, învățător sau profesor poate scrie câteva cuvinte și prezenta modelul său în cadrul simpozionului.

Ideea simpozionului aparține unor sârbi și români din Serbia și România. Ei s-au cunoscut și împrietenit și vor să-și împărtășească exemplele de bună practică din școlile lor. Vor să-și prezinte modele de slujitori ai școlii pe care i-au cunoscut. Pe lângă cadre din Serbia și România vor fi la simpozion și profesori din alte țări, oficiali din administrația școlară, prieteni ai școlii. Invitați speciali vor fi oficiali, de la ministerele de resort din București și Belgrad, administrațiile școlare Zajecear, Pozarevac, Jagodina, Vrsac, din Serbia și Arad, Timiș, Reșița, Drobeta Turnu Severin, Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia, Consiliul Național al Minorității Naționale Române/Vlașke din Serbia și reprezentanți ai mediului academic.

Simpozionul Internațional „Portrete de dascăli”, ediția a VII-a, va avea loc la Veliko Gradiște, în Serbia, pe 31 octombrie, de la ora 12 (ora României) în sala Liceului din Veliko Gradiște de pe strada Piața (trg) Žitni nr.4. Veliko Gradiște este un orășel cochet situat pe malul Dunării, la 136 km de Timișoara.
La simpozion se poate participa direct (cu sau fără lucrare de prezentat) sau indirect (doar trimițând prin e-mail lucrarea). Lucrarea trebuie să fie scrisă în limba română sau sârbă și să aibă un rezumat de cel mult 1.000 de caractere. De traducerea din română în sârbă și din sârbă în română a rezumatului se vor ocupa organizatorii. Se pot insera și una sau două fotografii, iar lucrarea nu trebuie să fie mai mare de patru pagini.
Pe lângă articolele despre foști dascăli se pot trimite și articole care să prezinte școala, proiecte ale școlii, exemple de bună practică, articole pe teme de pedagogie sau didactică.
Înscrierea la simpozion se face trimițând până în 19 octombrie un e-mail la portretededascali@gmail.com, în care trebuie scrise numele, școala, localitatea, telefonul, e-mailul, titlul articolului, participare directă sau indirectă, prezentare sau doar publicare. Se poate participa și fără articol. Trimiterea lucrării prin e-mail la portretededascali@gmail.com se face până la 28 octombrie. Cartea se va tipări în luna noiembrie și fiecare cadru o va primi la școală.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Dascălii vasluieni sunt invitați să participe la un simpozion Internațional în Serbia, „Portrete de dascăli”, aflat la ediția a VII-a. Se vor prezenta exemple de bună practică din școli și modele de slujitori ai școlii. Astfel, fiecare cadru didactic care își amintește cu drag de un educator, învățător sau profesor poate scrie câteva cuvinte și prezenta modelul său în cadrul simpozionului. Ideea simpozionului aparține unor sârbi și români din Serbia și România. Ei s-au cunoscut și împrietenit și vor să-și împărtășească exemplele de bună practică din școlile lor. Vor să-și prezinte modele de slujitori ai școlii pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: