Google+
Home » National » Scandal fără precedent pe banii românilor

Scandal fără precedent pe banii românilor

Scandal fără precedent pe banii românilor. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei trage un semnal de alarmă. Furnizorii nu vor mai avea voie să emită facturi cu consumul estimativ. În cazul în care companiile nu renunță la aceste practici, ANRE amenință cu amenzi, transmite B1 TV. 

ANRE cere companiilor GDF Suez, de gaze naturale, și CEZ, de energie electrică, să scoată imediat estimările privind consumul fiecărui abonat din facturi.

Sumele de plată afișate în facturi îi induc în eroare pe consumatori pentru că distribuitorii de gaze și electricitate fac estimări de consum pentru două luni în avans.

Astfel, clienții pot plăti mai mult, ceea ce înseamnă că împrumută pe gratis cu sume importante de bani compania de utilități.

Premierul Victor Ponta a cerut ANRE să verifice informațiile privind facturarea în avans a consumului de gaze.

„Vreau să vă rog să solicitați celor de la ANRE, nu sunt în subordinea noastră, ci a Parlamentului, să verifice – există niște informații privind facturarea în avans a consumului de gaze. Cred că nu e corect să ceri bani înainte de la oameni, ci după ce consumă cantitatea respectivă. Să vedem dacă se încadrează în prevederile legale și în practica europeană”, a spus Ponta, la începutul ședinței Guvernului.

Sursa; money.ro

Scandal fără precedent pe banii românilor. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei trage un semnal de alarmă. Furnizorii nu vor mai avea voie să emită facturi cu consumul estimativ. În cazul în care companiile nu renunță la aceste practici, ANRE amenință cu amenzi, transmite B1 TV.  ANRE cere companiilor GDF Suez, de gaze naturale, și CEZ, de energie electrică, să scoată imediat estimările privind consumul fiecărui abonat din facturi. Sumele de plată afișate în facturi îi induc în eroare pe consumatori pentru că distribuitorii de gaze și electricitate fac estimări de consum pentru două luni în avans. Astfel, clienții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: