Home / World / UE critică pasivitatea statelor membre în privința eforturilor antiimigrație

UE critică pasivitatea statelor membre în privința eforturilor antiimigrație

Uniunea Europeană a criticat statele membre pentru că nu au oferit fondurile necesare eforturilor atenuării crizei refugiaților, acesta fiind subiectul principal al summitului programat joi și vineri. 

Potrivit Comisiei Europene, doar trei țări dintre cele 28 au promis fonduri de 12 milioane de euro pentru ajutarea statelor africane să își protejeze mai bine frontierele. Uniunea Europeană are nevoie de 1,8 miliarde de euro în următorii doi ani pentru a face față crizei refugiaților.

În plus, Agenția UE pentru protecția frontierelor (Frontex) a cerut aproximativ 1.000 de agenți suplimentari, dar țările europene au oferit până în prezent doar 130.

“Cuvintele au nevoie să fie urmate de fapte”, a reproșat Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene, înaintea summitului Consiliului European programat joi și vineri. 

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a avertizat statele membre să nu creadă că numărul imigranților se va diminua din cauza iernii.

“Trebuie să fim pregătiți pentru primăvară, pentru că există riscul unor fluxuri mai mari de imigranți spre Europa”, a declarat Tusk.

“Trebuie să ne întrebăm dacă deciziile pe care le-am luat până acum și cele pe care le vom lua joi și vineri sunt suficiente”, a adăugat Tusk.

Șefii de stat și de guvern vor discuta despre modalități de consolidare a frontierelor UE, inclusiv despre posibilitatea înființării unor unități europene pentru paza granițelor, precum și despre modificarea reglementărilor privind solicitarea azilului.

Sursa: mediafax.ro

Uniunea Europeană a criticat statele membre pentru că nu au oferit fondurile necesare eforturilor atenuării crizei refugiaților, acesta fiind subiectul principal al summitului programat joi și vineri.  Potrivit Comisiei Europene, doar trei țări dintre cele 28 au promis fonduri de 12 milioane de euro pentru ajutarea statelor africane să își protejeze mai bine frontierele. Uniunea Europeană are nevoie de 1,8 miliarde de euro în următorii doi ani pentru a face față crizei refugiaților. În plus, Agenția UE pentru protecția frontierelor (Frontex) a cerut aproximativ 1.000 de agenți suplimentari, dar țările europene au oferit până în prezent doar 130. "Cuvintele au…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: