Home / Social / Un veteran de război vasluian, decorat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Un veteran de război vasluian, decorat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei

de Roxana NĂSTASĂ

Un veteran de război din Vaslui a primit, ieri, alături de alți cinci veterani din județele Moldovei, Crucea Moldavă pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Vasile Adam, în vârstă de 93 de este vasluianul care a primit distincția la finalul Sfintei Liturghii de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Aceasta i-a fost înmânată de Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Colonelul Vasile Adam a participat pe front în perioada 1942-1945 în luptele de la Arad, Păuliș, Miniș, Cuvin, Ghioroc până la eliberarea graniței de apus. După război a lucrat ca asistent principal de statistică la Inspecția Sanitară de Stat și Direcția Sanitară a județului Vaslui.

Distincții au primit, ieri, și generalul de brigadă Gheorghe Ștefan Dimofte, în vârstă de 93 ani, din județul Suceava; colonelul Gheorghe Ilie Pascal, în vârstă de 93 ani, din județul Botoșani; sublocotenent Dumitru Pădureanu, în vârstă de 101 ani, din județul Bacău; locotenent-colonel Ion Vasile Ioniță, în vârstă de 102 ani, din județul Neamț și căpitan V. Gheorghe Hârcă, în vârstă de 103 ani, din județul Iași.

de Roxana NĂSTASĂ Un veteran de război din Vaslui a primit, ieri, alături de alți cinci veterani din județele Moldovei, Crucea Moldavă pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Vasile Adam, în vârstă de 93 de este vasluianul care a primit distincția la finalul Sfintei Liturghii de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Aceasta i-a fost înmânată de Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Colonelul Vasile Adam a participat pe front în perioada 1942-1945 în luptele de la Arad, Păuliș, Miniș, Cuvin, Ghioroc până la eliberarea graniței de apus. După război a lucrat ca asistent…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: