Home » Administratie » Vasluienii, bun-platnici la bugetul local

Vasluienii, bun-platnici la bugetul local

de Marian Mocanu

93% dintre locuitorii municipiului Vaslui si-au plătit taxele și impozitele locale. Din acest punct de vedere, an de an, municipiul Vaslui se află pe locuri fruntașe în ceea ce privește colectarea banilor la bugetul local. Anual, la bugetul municipiului, din aceste taxe se strâng nu mai puțin de 24 milioane lei, o bună parte fiind investiți în modernizarea orașului.

Ca de obicei, vasluienii se dovedesc a fi buni platnici în ceea ce privește plata impozitelor și taxelor locale. Până la 30 septembrie, dată până la care plata acestor obligații cetățenești se face fără penalități de întârziere, nu mai puțin de 93% din totalul persoanelor fizice sau a societăților comerciale care-și desfășoară activitatea pe raza municipiului Vaslui s-au achitat de acest obligații. În evidențele fiscale ale Serviciului Finanțelor Publice Vaslui sunt înregistrați nu mai puțin de 50.000 persoane fizice și 3.500 de societăți comerciale, care, anual, contribuie la bugetul local cu nu mai puțin de 24 milioane lei. Din acești bani, o bună parte sunt destinați secțiunii de funcționare a municipalității și a serviciilor publice. Din sumele încasate anul trecut, nouă milioane lei au fost destinate lucrărilor de investiții în municipiu.

„Rugăm insistent pe contribuabilii vasluieni care nu s-au achitat încă de obligațiile la bugetul local să vină în cel mai scurt timp să se achite de aceste obligații. Din banii încasați la bugetul local sunt finanțate toate serviciile publice. Începând cu data de 1 octombrie, cei care nu și-au achitat încă taxele și impozitele locale vor trebui să achite și penalități în sumă de 2% pe lună sau fracțiune de lună din suma pe care o au de plătit. Cei care nu-și achită la timp obligațiile fiscale la bugetul local sunt pasibili a fi executați silit. În această situație se găsesc, până la această dată, circa 3.000 de persoane fizice și 800 agenți economici. Este vorba de persoane care nu și-au plătit la timp impozitele pe clădiri, dar și amenzi sau alte categorii de taxe locale. Executarea silită este o procedură pe care dorim să o evităm, dar la care nu ezităm să apelăm în cazul în care contribuabilii dau dovadă de rea credință în ceea ce privește achitarea obligațiilor către bugetul local”, ne-a declarat Eugen Boț, directorul economic al Primăriei Vaslui.

de Marian Mocanu 93% dintre locuitorii municipiului Vaslui si-au plătit taxele și impozitele locale. Din acest punct de vedere, an de an, municipiul Vaslui se află pe locuri fruntașe în ceea ce privește colectarea banilor la bugetul local. Anual, la bugetul municipiului, din aceste taxe se strâng nu mai puțin de 24 milioane lei, o bună parte fiind investiți în modernizarea orașului. Ca de obicei, vasluienii se dovedesc a fi buni platnici în ceea ce privește plata impozitelor și taxelor locale. Până la 30 septembrie, dată până la care plata acestor obligații cetățenești se face fără penalități de întârziere, nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: