Home » Social » Vasluiul sub lupă – Din cauza secetei

Vasluiul sub lupă – Din cauza secetei

ciuperci (4)de Marian Mocanu

Gospodinele vasluiene care încă speră să mai facă zacuscă de ciuperci ori să pună pentru iarnă aceste roade ale pădurii pot să-și pună pofta în cui. Singurele ciuperci care se pot cumpăra din piețele vasluiene au preț prohibitiv, mai mare chiar decât al cărnii de porc.

Este vorba de hribi și ghebe aduse de la Suceava, care sunt de vânzare la 15, 25 și chiar 30 de lei kilogramul! E adevărat că, spre deosebire de hribii care anul trecut costau doar 6 – 8 lei/kg arată mult mai bine, dar oricum nimeni nu se înghesuie să-i cumpere. Este clar, din cauza secetei, ciupercile nu s-au făcut în pădurile vasluiene, iar acelea rare care totuși au răsărit, au fost deja culese de pădurari, care au în sarcină cote pentru export în acest sens. Și totuși, din piețe lipsesc și ciupercile champinions de crescătorie. O fi și acolo secetă?

de Marian Mocanu Gospodinele vasluiene care încă speră să mai facă zacuscă de ciuperci ori să pună pentru iarnă aceste roade ale pădurii pot să-și pună pofta în cui. Singurele ciuperci care se pot cumpăra din piețele vasluiene au preț prohibitiv, mai mare chiar decât al cărnii de porc. Este vorba de hribi și ghebe aduse de la Suceava, care sunt de vânzare la 15, 25 și chiar 30 de lei kilogramul! E adevărat că, spre deosebire de hribii care anul trecut costau doar 6 – 8 lei/kg arată mult mai bine, dar oricum nimeni nu se înghesuie să-i cumpere.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: