Google+
Home » Invatamant » În semestrul II vor reveni acasă!

În semestrul II vor reveni acasă!

de Răzvan CĂLIN

Școala gimnazială ”Iorgu Radu” își va relua activitatea în localul propriu în semestrul II.

Elevii și cadrele didactice Școlii gimnaziale ”Iorgu Radu” din Bârlad nu pot spera să revină anul acesta în localul de ”baștină”. Situația este cauzată de lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii școlii, care nu au fost încă finalizate. Deși termenul pentru efectuarea recepției lucrărilor este fixat pentru 15 noiembrie, sunt șanse foarte mari să mai fie ceva de lucru și după această dată.
”Finisajele, după cum se știe, sunt cele mai migăloase. Vorbim o dată de tot ceea ce înseamnă lemnărie interioare, adică lambriuri și uși. Apoi, trebuie pus linoleumul pe podea. Apoi, cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Podul Înalt» Vaslui ne-au pus în vedere să dăm curs unor cerințe speciale pentru că avem o clădire de patrimoniu. Iar asta înseamnă, printre altele, instalarea unor senzori electronici de incendiu, un dispozitiv special pentru evacuarea fumului și o pompă suplimentare de apă. Până nu vom definitiva toate aceste lucrări, nu putem vorbi de revenirea noastră acasă”, ne-a declarat Marcel Proca, directorul Școlii ”Iorgu Radu”.
Totuși, Proca speră ca cel târziu înaintea semestrului II lucrările să fie finalizate, astfel încât școala să-și reia activitatea în localul propriu din cea de a doua jumătate a anului școlar.
În valoarea de peste 11 milioane de lei, proiectul prevede consolidarea și modernizarea celor trei corpuri de clădire ale școlii (A, B și C), dar și construirea altor două: unul care va adăposti centrala termică a școlii, iar cealaltă anexă pentru un grup sanitar modern. De asemenea, școala va fi dotată cu mobilier specific. În momentul de față, cei 617 elevi (repartizați în 23 de clase) susțin cursurile în două locații: clădirea fostei Școli generale nr. 4 (20 de clase) și la Școala gimnazială „Principesa Elena Bibescu” (trei clase).

de Răzvan CĂLIN Școala gimnazială ”Iorgu Radu” își va relua activitatea în localul propriu în semestrul II. Elevii și cadrele didactice Școlii gimnaziale ”Iorgu Radu” din Bârlad nu pot spera să revină anul acesta în localul de ”baștină”. Situația este cauzată de lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii școlii, care nu au fost încă finalizate. Deși termenul pentru efectuarea recepției lucrărilor este fixat pentru 15 noiembrie, sunt șanse foarte mari să mai fie ceva de lucru și după această dată. ”Finisajele, după cum se știe, sunt cele mai migăloase. Vorbim o dată de tot ceea ce înseamnă lemnărie interioare,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: