Home / Invatamant / Undă verde pentru reparații la acoperișul Colegiului ”Codreanu”!

Undă verde pentru reparații la acoperișul Colegiului ”Codreanu”!

de Răzvan CĂLIN

Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Vaslui a avizat executarea lucrărilor.

După lupte seculare, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” a reușit să obțină undă verde pentru a-și rezolva una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă în momentul de față: repararea acoperișului.

Chit că sunteți tentați să credeți că nu e vorba decât de o simplă lucrare și, în consecință, ce atâta tevatură, totuși lucrurile sunt mult mai complicate decât par. Iar totul pleacă de la faptul că această clădire este de patrimoniu, inclusă pe lista monumentelor istorice și, automat, are un regim special atunci când trebuie efectuate lucrări de reabilitare. Practic, pentru orice operațiune de reparare, fie ea cât de mică, e nevoie de obținerea unei sumedenii de avize și aprobări. Iar cele mai multe sunt solicitate de Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Vaslui. Așa se face că cei din conducerea colegiului bârlădean au trebuit să facă demersuri peste demersuri pe parcursul întregii veri, până ce au reușit să aibă la dosar toate hârtiile cerute de cei de la Patrimoniu.
chiru_tita”În urmă cu două zile, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Vaslui ne-a eliberat avizul pentru efectuarea lucrărilor de reparații la acoperiș. În consecință, ne putem apuca de treabă în cel mai scurt timp posibil. Urmează ca Primăria Bârlad să realizeze caietul de sarcini, după care va fi publicată licitația pe SEAP. Dacă dă Dumnezeu și vremea ține cu noi, am vrea să ne apucăm cât mai repede de lucru, până ce să vină iarna. Pentru că lucrările de reabilitare a acoperișului nu ar dura foarte mult”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului ”Codreanu”.
În ultimii doi – trei ani, acoperișul de pe clădirea principală a colegiului bârlădean a început să se deterioreze din ce în ce mai tare, astfel încât s-a ajuns în situația ca umezeala să se infiltreze în sălile de curs de la etaj.

de Răzvan CĂLIN Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Vaslui a avizat executarea lucrărilor. După lupte seculare, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” a reușit să obțină undă verde pentru a-și rezolva una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă în momentul de față: repararea acoperișului. Chit că sunteți tentați să credeți că nu e vorba decât de o simplă lucrare și, în consecință, ce atâta tevatură, totuși lucrurile sunt mult mai complicate decât par. Iar totul pleacă de la faptul că această clădire este de patrimoniu, inclusă pe lista monumentelor istorice și, automat, are un…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Șansă uriașă pentru liceenii vasluieni, să locuiască și să studieze un an în America

Tinerii din județul Vaslui care ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: