Google+
Home » Sanatate » Vasluienii se pot testa gratuit pentru HIV și virusurile hepatice B și C

Vasluienii se pot testa gratuit pentru HIV și virusurile hepatice B și C

de Roxana NĂSTASĂ

Vasluienii se pot testa gratuit pentru virusurile HIV, hepatice B și C, în cadrul unei campanii naționale lansate de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și partenerii săi, beneficiind de finanțare prin intermediul Granturilor Norvegiene 2009-2014. Testarea nu se va face însă la Vaslui, ci la Iași, acolo unde este cel mai apropiat centru, în județul nostru neexistând niciunul.

Campania națională de testare, comunicare informare și educare „H-Alert” se va desfășura, în perioada octombrie 2015 — aprilie 2016 și are ca scop mobilizarea tinerilor și grupurilor sociale vulnerabile — persoane de etnie romă, utilizatori de droguri injectabile — pentru a se informa cu privire la prevenirea infecțiilor.

Vasluienii interesați să-și facă testele gratuit, trebuie să meargă la Iași, pentru că la Vaslui nu este niciun centru de testare. Centre sunt în 36 de orașe din țară, în unele fiind chiar și mai multe, dar din păcate în județul Vaslui nu este niciunul.

“Nu este niciun centru de testare la Vaslui. Cei din județ care vor să se testeze gratuit pentru HIV și virusurile hepatice B și C în cadrul campaniei H-Alert trebuie să meargă la centrul din Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Vasluienii se pot testa gratuit pentru virusurile HIV, hepatice B și C, în cadrul unei campanii naționale lansate de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și partenerii săi, beneficiind de finanțare prin intermediul Granturilor Norvegiene 2009-2014. Testarea nu se va face însă la Vaslui, ci la Iași, acolo unde este cel mai apropiat centru, în județul nostru neexistând niciunul. Campania națională de testare, comunicare informare și educare „H-Alert” se va desfășura, în perioada octombrie 2015 — aprilie 2016 și are ca scop mobilizarea tinerilor și grupurilor sociale vulnerabile — persoane de etnie romă, utilizatori de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: