Google+
Home » Invatamant » “Ziua Ștafetei – acum decid eu!” – Copiii, invitați să experimenteze profesia mult visată

“Ziua Ștafetei – acum decid eu!” – Copiii, invitați să experimenteze profesia mult visată

de Roxana NĂSTASĂ

Copiii și tinerii vasluieni sunt invitați să ia parte la evenimentul “Ziua Ștafetei – acum decid eu!”, organizat de Fundația Terre des hommes Elveția, împreună cu partenerii săi. Acest eveniment dedicat copiilor are loc pe 20 noiembrie, dată aniversară a semnării Convenției drepturilor copiilor. Obiectivul principal este de a facilita copiilor participarea la deciziile importante din viața lor și a comunității în care trăiesc.

ziua stafetei 2Conceptul este următorul: pe durata unei zile, 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani vor experimenta concret profesiile visate: ambasador, pilot, make-up artist, farmacist, actor, psiholog, vânzător, contabil, profesor, medic, jurnalist, compozitor, manager, fotograf, judecător etc. Sunt doar câteva dintre profesiile la care visează copiii și tinerii de astăzi. De aceea, aceștia trebuie încurajați să se gândească la viitorul lor, să se implice în luarea deciziilor care îi privesc direct, să își răspundă la o importantă întrebare pentru viață: “Ce vreau să devin când voi fi mare?”

Copiii participanți vor avea ocazia să acționeze în mod autentic în meseria aleasă și să ia decizii în mod real, în locul adulților, în perioada 16-20 noiembrie. Ei vor experimenta astfel provocările reale ale profesiilor alese și nu vor fi doar simpli observatori. În cadrul acestei inițiative, aproximativ 600 de copii vulnerabili vor primi mini-granturi (până la 30 euro/copil pentru un grup de minim 10 copii) permițând astfel, accesul tuturor categoriilor de copii și tineri la acest eveniment.

Înscrierile se fac pe pagina www.acumdecid.eu până pe 25 octombrie 2015. Sunt asteptate organizații nonguvernamentale, instituții publice, școli, instituții de protecție a copilului, instituții private, copii, tineri. Cu această ocazie, Fundația Terre des hommes invită companiile, organizațiile și scolile să sprijine participarea unui copil sau a unui grup de copii în cadrul propriilor sedii, prin implicarea unor voluntari mentori care doresc să predea ștafeta în profesiile dorite de copii.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Copiii și tinerii vasluieni sunt invitați să ia parte la evenimentul "Ziua Ștafetei - acum decid eu!”, organizat de Fundația Terre des hommes Elveția, împreună cu partenerii săi. Acest eveniment dedicat copiilor are loc pe 20 noiembrie, dată aniversară a semnării Convenției drepturilor copiilor. Obiectivul principal este de a facilita copiilor participarea la deciziile importante din viața lor și a comunității în care trăiesc. Conceptul este următorul: pe durata unei zile, 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani vor experimenta concret profesiile visate: ambasador, pilot, make-up artist, farmacist, actor, psiholog, vânzător, contabil, profesor,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: