Google+
Home » National » Povestea româncei cu cea mai ușoară viață din lume: are 40 de ani, o avere de 700 de milioane de euro și locuiește pe o insulă

Povestea româncei cu cea mai ușoară viață din lume: are 40 de ani, o avere de 700 de milioane de euro și locuiește pe o insulă

Cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ștefan Gușă, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei și personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro, potrivit estimărilor Forbes.

Veronica Gușă de Drăgan a absolvit cursurile Facultății de Drept și a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, cel care a înființat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri decide să cedeze conducerea operațiunilor grupului către soția sa, Veronica Gușă, care a ocupat de atunci funcția de președinte executiv al ButanGas.

După decesul soțului ei, în 2008, Veronica Gușă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acționar al grupului de firme și având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes.

La un an de la decesul soțului, ea a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activități în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria și România și o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum și Romconstruct Top, companie achiziționată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliștea, Constanța.

Proiectul implementat acolo în urma unei investiții de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafață de 41 de hectare și a fost finalizat în 2011. Veronica Gușă de Drăgan locuiește în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei patru copii și conduce o mașina hibrid de lux.

Sursa: businessmagazin.ro

Cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ștefan Gușă, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei și personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro, potrivit estimărilor Forbes. Veronica Gușă de Drăgan a absolvit cursurile Facultății de Drept și a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, cel care a înființat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri decide să cedeze…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: