Home » Justitie » Eterna scuză: „Nu știam că mașina e furată!”

Eterna scuză: „Nu știam că mașina e furată!”

de Marian MOCANU

Un șofer moldovean dorea să scoată din țară un autoturism furat din Italia, transportat pe remorca unui camion. Tânărul s-a ales cu dosar penal fără furt și mașina confiscată.

Vineri, 16 octombrie, în jurul orei 15.00, Gheorghe C., cu cetățenie română și moldovenească, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei în Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, conducea un ansamblu de autovehicule format din camion și remorcă, pe care transporta un autoturism marca Toyota – RAV 4, an de fabricație 2011. Având suspiciuni cu privire la proveniența autoturismului transportat, cu atât mai mult cu cât acesta nu avea plăcuțe cu număr de înmatriculare, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. S-a stabilit că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia în luna februarie a acestui an.

Luat la întrebări, Gheorghe C. a folosit eterna scuză a celor prinși că încercă să treacă peste graniță mașini furate din diverse țări europene. El a spus că are doar calitatea de angajat al unei firme de transport din Republica Moldova și nu știa că autoturismul este căutat de autoritățile italiene. Scuza sa nu a „ținut”, astfel că polițiștii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Autoturismul, în valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

de Marian MOCANU Un șofer moldovean dorea să scoată din țară un autoturism furat din Italia, transportat pe remorca unui camion. Tânărul s-a ales cu dosar penal fără furt și mașina confiscată. Vineri, 16 octombrie, în jurul orei 15.00, Gheorghe C., cu cetățenie română și moldovenească, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei în Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, conducea un ansamblu de autovehicule format din camion și remorcă, pe care transporta un autoturism marca Toyota - RAV 4, an de fabricație 2011. Având suspiciuni cu privire la proveniența autoturismului transportat,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor