Home » Social » Manifestări prilejuite de Ziua Armatei

Manifestări prilejuite de Ziua Armatei

de Marian MOCANU

În cinstea Zilei Armatei României, cadrele Ministerului Apărării Naționale din județul Vaslui vor organiza o serie de manifestări, care vor culmina duminică, 25 octombrie, cu o ceremonie în care va fi adus un omagiu eroilor militari. Din păcate și în acest an vasluienii vor fi lipsiți de parade militare, care atrăgeau sute de spectatori.

Ca în fiecare an, pe data de 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei Române, un simbol cu valoare de referință în istoria și conștiința poporului român. Cu această ocazie, în zilele premergătoare vor fi organizate o serie de acțiuni și manifestări. Astfel, în cadrul acțiunii „Ziua Armatei României în școli”, Centrul Militar Județean Vaslui și unitățile militare din garnizoanele Huși și Bârlad vor organiza o serie de manifestări la liceele din municipiile din județ. Vor fi prezenți militari participanți la misiuni în teatrele de operații sau exerciții internaționale, veterani de război, elevi ai Colegiilor Militare Naționale, studenți ai Academiilor Militare precum și reprezentanți ai biroului informare-recrutare din cadrul C.M.J. Vaslui. Aceștia vor prezenta importanța Zilei Armatei României, tipurile de misiuni pe care Armata Română le desfășoară în teatrele de operații, precum și unele categorii de armament. Nu în ultimul rând, elevii vor avea ocazia să afle oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar dar și aspecte ale carierei militare. Startul va fi dat pe 21 octombrie, la Colegiul Național ,,Gheorghe Roșca Codreanu”, din Bârlad. A doua zi o să vină rândul elevilor vasluieni de la Liceul Teoretic ,,Anghel Rugină” din Vaslui, acțiune la care au fost invitați și elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” . Pe 23 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, acțiunea se va desfășura la Colegiului Național ,,Cuza Vodă” din Huși. Duminică, 25 octombrie, în Piața Civică din municipiul Vaslui, între orele 09.00 – 11.30, va fi instalat un stand de promovare a profesiei militare.

Cu ocazia Zilei Armatei României, pe 23 octombrie, orele 10, la sediul unităților militare din garnizoana Bârlad va fi „Ziua Porților deschise”, ocazie cu care vizitatorii se pot întâlni și discuta cu personalul militar.

Pe 25 octombrie, de la 12.00, va fi adus un omagiu eroilor Armatei Române printr-o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori. Ceremonia va avea loc la Monumentul Eroilor din cel de-al II-lea război mondial (vis-a-vis de Liceul M. Kogălniceanu). Acțiunea va fi organizată cu sprijinul primăriei Vaslui și a colegilor militari din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (intervenție la dezastre) „General Gheorghe Teleman” din garnizoana Huși.

„Ne exprimăm convingerea că prin manifestările ce le vom desfășura vom transmite opiniei publice un mesaj clar, credibil și viabil privind locul și rolul armatei în respectarea tradițiilor și obiceiurilor ca parte a moștenirii istorice a poporului român”, ne-a declarat colonel Ioan Teofil Costin, comandantul Centrului Militar Județean Vaslui.

de Marian MOCANU În cinstea Zilei Armatei României, cadrele Ministerului Apărării Naționale din județul Vaslui vor organiza o serie de manifestări, care vor culmina duminică, 25 octombrie, cu o ceremonie în care va fi adus un omagiu eroilor militari. Din păcate și în acest an vasluienii vor fi lipsiți de parade militare, care atrăgeau sute de spectatori. Ca în fiecare an, pe data de 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei Române, un simbol cu valoare de referință în istoria și conștiința poporului român. Cu această ocazie, în zilele premergătoare vor fi organizate o serie de acțiuni și manifestări. Astfel, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor