Home / Sanatate / Secțiile Psihiatrie, Pneumologie și Boli Infecțioase se vor muta în casă nouă

Secțiile Psihiatrie, Pneumologie și Boli Infecțioase se vor muta în casă nouă

Întrucât mai sunt doar câteva luni până când secțiile Psihiatrie și Pneumologie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad mai pot funcționa fără autorizație de funcționare, iar reabilitarea la standardele impuse a clădirii care le găzduiește acum (fostul sanatariu TBC) ar costa prea mult, autoritățile au decis să recurgă la planul de rezervă: extinderea spitalului bârlădean cu un corp în care să fie mutate cele două secții, dar și cea de Boli infecțioase.
Se lucrează, în acest moment, la proiectul de extindere a spitalului, proiect care va putea fi finalizat până la sfârșitul anului și care va costa aproximativ 30.000 de lei. La anul, va fi organizată licitația de execuție.

Noul corp al spitalului, care va avea 180 de paturi, va fi construit pe terenul dintre Ambulatoriu și Secția Boli cronice. Pe lângă extinderea amintită, se ia în calcul și construirea unor căi de acces între anumite corpuri.
„Este de dorit realizarea unei legături între Maternitate și sala de nașteri, în ideea realizării unui circuit funcțional demn de o unitate sanitară modernă. Trebuie realizat, deocamdată, un proiect tehnic, la fel ca și în cazul celeilalte extinderi din zona de sud a spitalului”, ne-a declarat Gabriela Daniș, director medical al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.
Specialiștii proiectanți vor putea preciza, după studierea în teren, ce fel de construcție vor proiecta pentru noul corp de spital și câte nivele va avea.
Executarea proiectului tehnic va fi supusă votului consilierilor bârlădeni în ședința din 29 octombrie a Consiliului Local Municipal. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Trebuia de mult construit !!! Ati fost la pneumologie????Ati vazut ce e acolo?

x

Check Also

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: