Home / Justitie / Condamnare în dosarul doctorițelor spăgare – Închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Condamnare în dosarul doctorițelor spăgare – Închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Ieri, magistrații de la Tribunalul Vaslui au condamnat-o pe fosta șefă a Secției Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, doctor Gabriela Rusu, la un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. În plus, judecătorii au decis că medicul mai trebuie să efectueze 91 de zile de muncă în folosul comunității.

Gabriela Rusu a fost găsită vinovată de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, după ce trei medici subordonați au fost acuzați de fapte de corupție și avorturi ilegale. Avocații medicului au solicitat judecătorilor schimbarea încadrării juridice din abuz în serviciu în neglijență în serviciu, însă solicitarea a fost respinsă. Procurorii au cerut condamnarea Gabrielei Rusu la o pedeapsă cu privare de libertate, arătând că aceasta a dat dovadă de “gravă neglijență” în exercitarea funcției. Sentința nu este definitivă, părțile având posibilitatea să o atace cu apel.

La sfârșitul lunii septembrie, când a avut loc primul termen pe fondul cauzei, după ce dosarul a trecut de camera preliminară, medicul Gabriela Rusu a semnat un acord de vinovăție și și-a exprimat regretul că în secția pe care a condus-o s-au întâmplat fapte grave, făcute de colegi.

După ce la începutul anului doctorițele Simona Botez și Doina Andrei au fost arestate pentru fapte de corupție și efectuarea de avorturi ilegale, iar medicul Adrian Tănăsescu a fost pus sub control judiciar, fiind cercetat pentru fapte similare, Gabrielei Rusu i s-a imputat faptul că nu ar fi verificat documentele întocmite de cei trei medici din subordinea ei. Ulterior, ea a demisionat din funcția de șef de secție.Simona Botez și Doina Andrei sunt acuzate de luare de mită, internări fictive și avorturi ilegale, ancheta stabilind că acestea își numeau pacientele care nu plăteau pentru serviciile medicale “vaci”, “proaste” și “scroafe gravide”, în timp ce bebelușii erau “draci”, potrivit convorbirilor telefonice interceptate de anchetatori. Doctorițele vorbeau, de asemenea, la telefon despre sumele pe care urmau să le primească de la paciente, negociind cu bolnavele prețurile pentru intervenții. (M.M.)

Ieri, magistrații de la Tribunalul Vaslui au condamnat-o pe fosta șefă a Secției Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, doctor Gabriela Rusu, la un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. În plus, judecătorii au decis că medicul mai trebuie să efectueze 91 de zile de muncă în folosul comunității. Gabriela Rusu a fost găsită vinovată de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, după ce trei medici subordonați au fost acuzați de fapte de corupție și avorturi ilegale. Avocații medicului au solicitat judecătorilor schimbarea încadrării juridice din abuz în serviciu în neglijență în serviciu, însă solicitarea a fost…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: