Google+
Home » Justitie » Braconieri anihilați de polițiști!

Braconieri anihilați de polițiști!

de Răzvan CĂLIN

Doi indivizi din județul Galați și unul din Bârlad au fost depistați de polițiști că au vânat fără autorizație legală.

În seara de luni, 19 octombrie, polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Vaslui au desfășurat pe raza comunei Grivița o acțiune axată pe prevenirea și combaterea vânătorii ilegale. Polițiștii au fost ajutați în derularea acestei acțiuni și de specialiști din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui.

”Chiar în timpul acțiunii au fost depistați trei bărbați care ar fi vânat fără a avea autorizație legală, folosind un proiector pentru urmărirea vânatului. Doi din cei trei indivizi sunt dintr-o comună din județul Galați și au 46 și, respectiv 38 de ani, iar cel de al treilea este din Bârlad și are 29 de ani. În autoturismul cu care cei trei s-au deplasat pe fondul cinegetic situat pe raza comunei Grivița au fost găsite două arme aparținând bărbatului în vârstă de 38 ani (o armă de vânătoare și o armă de tir sportiv), muniția aferentă și un iepure de câmp ce fusese împușcat”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, cele două arme de vânătoare, muniția și proiectorul, iar autoturismul (un AUDI A4) cu care cei trei s-au deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat. Practic, s-a instituit sechestru asigurator asupra mașinii, urmând ca procurorul ce se ocupă de caz să decidă ce anume se va întâmpla cu aceasta. În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă letală, fără drept.

Comments

comments

de Răzvan CĂLIN Doi indivizi din județul Galați și unul din Bârlad au fost depistați de polițiști că au vânat fără autorizație legală. În seara de luni, 19 octombrie, polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Vaslui au desfășurat pe raza comunei Grivița o acțiune axată pe prevenirea și combaterea vânătorii ilegale. Polițiștii au fost ajutați în derularea acestei acțiuni și de specialiști din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui. ”Chiar în timpul acțiunii au fost depistați trei bărbați care ar fi vânat fără a avea autorizație legală, folosind un proiector…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

5 comments

 1. un exemplu de la suceava,la noi in judet cand se va aplica legea pentru braconierii din Bulboaca.
  Patru suceveni trimişi în judecată pentru o partidă de vânătoare ilegală
  şi-au aflat pedepsele în dosarul în care au fost judecaţi pentru
  braconarea a două capre sălbatice şi a unui iepure.

  Judecătoria Gura Humorului le-a aplicat celor patru pedepse suspendate
  sub supraveghere, însă asta în condiţiile în care inculpaţii au achitat
  întreg prejudiciul calculat, de 8.300 de euro, le-au fost confiscate
  armele, dar şi două maşini de teren. Sentinţa poate fi atacată cu apel,
  dacă inculpaţii consideră că pedepsele stabilite sunt prea aspre.

 2. veniti va rugam si la Vinderei si o sa aveti rezultate ,luati legatura cu ciobani avem detali bune

 3. unul din braconieri a fost prins cu ceva ani in urma cu pusca la Bulboaca primind o amenda de 5000 lei,pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
  A platit amenda imediat la el nu sa pus problema banilor ,daca are atata vanat la dispozitie,daca era un om de rand greu platea suma asta ,totusi sunt ceva bani si acum in 2015 (50 de milioane de lei vechi)

 4. Felicitari Politiei pentru aceasta actiune de combatere a braconajului,dar asteptam sa prindeti si pestii cei mari din Bulboaca, care braconeaza de ani de zile si curios este faptul ca nu au fost prinsi pana acum,cineva de la AJVPS Vaslui se rasufla cand sunt controale pe teren.
  am citit undeva ca nas la nunta lui Parnavel A FOST PAZNICUL DE VANATOARE AL FONDULUI CAPUSNENI(de la AJVPS Vaslui,iar lui Basescu nas la nunta i-a fost casierul de la AJVPS VASLUI),CE INCRENGATURI GREU DE DEZLEGAT.
  Felicitari Politiei Romane

%d blogeri au apreciat: