Home / World / Rusia pledează pentru un acord de asociere între Siria și Uniunea Economică Eurasiatică

Rusia pledează pentru un acord de asociere între Siria și Uniunea Economică Eurasiatică

Rusia intenționează inițieze discuții pentru semnarea unui acord de asociere a Siriei la Uniunea Economică Eurasiatică după soluționarea conflictului din această țară, informează site-ul agenției Itar-Tass. 

“Suntem deschiși discuțiilor pentru crearea unei zone de liber-schimb cu Siria; încurajăm cooperarea cu Siria”, a declarat ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov.

“Dar cred că trebuie să așteptăm soluționarea problemelor politice și economice din Siria și să continuăm cooperarea în cadrul unei noi platforme”, a subliniat oficialul rus.

Tratatul care prevede constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizație internațională include Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîzstan. Structura executivă a organizației – Comisia Economică Eurasiatică – are sediul la Moscova. Organizația a adoptat principiul circulației libere a forței de muncă și vizează constituirea unei piețe unice pentru construcții, retail și turism.

Rusia a lansat la sfârșitul lunii septembrie raiduri aeriene pentru susținerea regimului Bashar al-Assad, anunțând că atacă poziții ale rețelei teroriste Stat Islamic. Statele Unite și NATO au acuzat Rusia că vizează poziții ale insurgenților sirieni, susținuți de Occident.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășeste 250.000 de morți.

Sursa: mediafax.ro

Rusia intenționează inițieze discuții pentru semnarea unui acord de asociere a Siriei la Uniunea Economică Eurasiatică după soluționarea conflictului din această țară, informează site-ul agenției Itar-Tass.  "Suntem deschiși discuțiilor pentru crearea unei zone de liber-schimb cu Siria; încurajăm cooperarea cu Siria", a declarat ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov. "Dar cred că trebuie să așteptăm soluționarea problemelor politice și economice din Siria și să continuăm cooperarea în cadrul unei noi platforme", a subliniat oficialul rus. Tratatul care prevede constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizație internațională include Rusia, Armenia, Belarus,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: