Google+
Home » Social » Săracii au devenit și mai săraci – Neplata impozitelor i-a lăsat fără ajutor social și indemnizație

Săracii au devenit și mai săraci – Neplata impozitelor i-a lăsat fără ajutor social și indemnizație

de Roxana NĂSTASĂ

Peste 50 de familii din județ au rămas definitv fără banii pe care îi primeau de la stat sub forma unor indemnizații. S-a recurs la această măsură pentru că nu și-au achitat taxele și impozitele pe anul trecut pe bunurile pe care le au.

Sorin Prepelita

Sorin Prepelita

Peste 50 de familii din județ și-au pierdut definitiv banii din ajutoarele sociale. Plățile au fost sistate din cauză că beneficiarii nu și-au achitat taxele. Cu toate că au fost informați în repetate rânduri cu privire la acest fapt și au avut și vreme de cinci luni la dispoziție să plătească, mai mulți, nu se știe din care rațiuni, dar cel mai probabil de ordin financiar, nu s-au conformat, drept pentru care au rămas fără bani. Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepeliță, în această situație sunt 24 de beneficiari ai venitului minim garantat, 25 de beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei și trei beneficiari a indemnizației de creștere a copilului.

„52 de beneficiari de ajutoare sociale s-au ales cu drepturile suspendate din cauză că nu și-au plătit taxele. Inițial, au fost suspendate drepturile bănești pentru neplata impozitelor la 130 de beneficiari, însă unii au achitat în termenul stabilit, de cinci luni, până la sfârșitul lunii august, apoi le-au fost redate drepturile. Din păcate, 52 dintre ei n-au plătit nici în termenul de cinci luni și li s-a sistat ajutorul”, ne-a declarat Prepeliță.

Potrivit prevederilor legale, neplata impozitelor duce, de obicei, la suspendarea drepturilor pe o perioadă de cinci luni, însă achitarea obligațiilor financiare în perioada 1 aprilie – 31 august atrage reluarea plății, începând cu luna următoare achitării, fiind plătite inclusiv drepturile cuvenite pe perioada suspendării. Dacă nici până la 31 august nu sunt plătite taxele și impozitele se trece la sistarea definitivă a drepturilor bănești. Așa s-a întâmplat și cu cei 52 de beneficiari. Din păcate, acum nu pot decât să-și facă din nou dosar pentru indemnizație dacă se încadrează. Doar așa ar putea primi din nou sprijinul din partea statului.

de Roxana NĂSTASĂ Peste 50 de familii din județ au rămas definitv fără banii pe care îi primeau de la stat sub forma unor indemnizații. S-a recurs la această măsură pentru că nu și-au achitat taxele și impozitele pe anul trecut pe bunurile pe care le au. Peste 50 de familii din județ și-au pierdut definitiv banii din ajutoarele sociale. Plățile au fost sistate din cauză că beneficiarii nu și-au achitat taxele. Cu toate că au fost informați în repetate rânduri cu privire la acest fapt și au avut și vreme de cinci luni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: