Home / Business / Bloomberg: România vrea să vândă în premieră eurobonduri cu maturitatea la 20 de ani

Bloomberg: România vrea să vândă în premieră eurobonduri cu maturitatea la 20 de ani

România intenționează să vândă, miercuri, în premieră, eurobonduri cu maturitatea de 20 de ani, în valoare de cel puțin un miliard de euro, urmând exemplul Poloniei și Lituaniei care au accesat piețele internaționale de obligațiuni, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea ofertei. 

Potrivit surselor care au dorit să-și păstreze anonimatul, România lansează eurobonduri cu maturitatea la 20 de ani la un preț de 250 puncte de bază peste mid swaps (nivel de referință — n.r.) și bonduri cu maturitatea la 10 de ani la un preț de 200 puncte de bază peste mid swaps. Oferta, prima de acest fel derulată de România în 2015, este intermediată de Citigroup Inc, HSBC Bank PLC, Raiffeisen Bank International AG și UniCredit SpA.

‘Investitorii așteaptă de mult timp ca România să revină pe piață. Aceștia au indicat că sunt interesați în maturități mai lungi și mă aștept să văd o cere bună pentru această emisiune’, a declarat Roxana Hulea, analist la Societe Generale SA.

La finele lunii septembrie, Diana Popescu, director general adjunct al Trezoreriei Statului declara că România intenționează să vândă, până la sfârșitul anului, eurobonduri de 1 — 1,5 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari). Ministerul Finanțelor intenționeze să împrumute, în 2015, două miliarde de euro de pe piețele internaționale dar încă nu a demarat strângerea de fonduri de pe piețele străine, în principal din cauza volatilității cauzate de problemele din Grecia și a temerilor privind creșterea economiei Chinei. ‘Suntem în etapa în care monitorizăm condițiile de pe piață, astfel încât să alegem momentul potrivit pentru lansarea emisiunii de obligațiuni. În următoarea perioadă intenționăm să emitem eurobonduri de 1 — 1,5 miliarde de euro’, a afirmat atunci Diana Popescu.

România beneficiază de un rating ‘Baa3’ din partea Moody’s și de un calificativ ‘BBB minus’ de la Standard & Poor’s și Fitch.

Sursa: agerpres.ro

România intenționează să vândă, miercuri, în premieră, eurobonduri cu maturitatea de 20 de ani, în valoare de cel puțin un miliard de euro, urmând exemplul Poloniei și Lituaniei care au accesat piețele internaționale de obligațiuni, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea ofertei.  Potrivit surselor care au dorit să-și păstreze anonimatul, România lansează eurobonduri cu maturitatea la 20 de ani la un preț de 250 puncte de bază peste mid swaps (nivel de referință — n.r.) și bonduri cu maturitatea la 10 de ani la un preț de 200 puncte de bază peste mid swaps. Oferta, prima de acest fel…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: