Home / Social / Mii de pensionari bârlădeni fac front comun pentru majorarea punctului de pensie

Mii de pensionari bârlădeni fac front comun pentru majorarea punctului de pensie

Atât la ghișeele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad (CARP), cât și pe teren, s-a reușit strângerea unui număr de 4.500 de semnături ale pensionarilor, până ieri. Nu doar CARP a participat la strângerea de semnături în rândul pensionarilor, ci și Asociația Uniunea Pensionarilor din Bârlad, care a strâns până ieri 204 semnături. Mai sunt două zile în care se mai pot strânge semnături pentru petiția ce urmează a fi înaintată Parlamentului.
Organizațiile ale căror membri au semnat sau urmează să semneze pentru majorarea punctului de pensie sunt Federația Națională a Pensionarilor din România, Asociația Uniunea Pensionarilor, Uniunea Generală a Pensionarilor, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI și Asociația Națională a Veteranilor de Război.
Federația Națională a Pensionarilor și alte asociații care participă la acest demers sunt oarecum optimiste în privința creșterii punctului de pensie. În urmă cu trei ani, au organizat o campanie similară pentru anularea reținerii CASS (5,5%) pentru pensiile sub 740 de lei. Solicitarea pensionarilor a fost luată în calcul, iar cei cu pensii până-n 740 de lei și-au primit banii înapoi.

Mai multe organizații naționale ale pensionarilor au solicitat Parlamentului creșterea de la 1 ianuarie 2016 a valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Deși termenul limită pentru strângerea de semnături fusese stabilit inițial pentru ziua de 14 octombrie, s-a convenit pentru prelungirea acestuia până pe 23 octombrie inclusiv. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: