Home / Invatamant / Colegiul ”Codreanu”, pe punctul de a deveni o instituție de învățământ ”verde”!

Colegiul ”Codreanu”, pe punctul de a deveni o instituție de învățământ ”verde”!

de Răzvan CĂLIN

În curând, colegiul bârlădean își va asigura mare parte din necesarul de energie electrică printr-un sistem de panouri foto-voltaice.

În scurt timp, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad va deveni singura instituție de învățământ locală care își va asigura mare parte din necesarul de energie electrică printr-un sistem de panouri foto-voltaice. Practic, întreaga instalație a fost montată încă din primăvara anului curent, însă hățișul birocratic a făcut ca aceasta să nu poată fi pusă în funcțiune până în momentul de față.

chiru_tita”Panourile foto-voltaice sunt amplasate pe acoperișul corpului C, am montat și lămpi speciale în întreaga clădire, astfel încât nu mai trebuie decât să punem în funcțiune instalația. Dar, deocamdată, nu putem face asta pentru că mai avem câțiva pași de făcut la dosarul de autorizare. Mai sunt câteva documente pe care trebuie să le anexăm și, astfel, să putem obține ultimele avize necesare. După care, vom putea să ne folosim și să ne bucurăm din plin de această modernă și ecologică instalație”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului ”Codreanu”.

Se speră ca până la finele anului în curs, să fie obținute toate avizele necesare, astfel încât instalația să poată fi pusă în funcțiune. Amplasarea de panouri solare la colegiul bârlădean a fost posibilă grație unui proiect realizat de patru elevi ai acestei instituții de învățământ în urmă cu doi ani: Roxana Frunză, Mihaela Iftemie, Alexandru Postolache și Alexandru Blinda, coordonați de profesorul Nicoleta Croitoru. Ei au înscris proiectul într-un concurs organizat de compania Zayed Future Energy, din Emiratele Arabe Unite, iar în final, la categoria ”Global High Schools”, secțiunea destinată Europei, au câștigat marele premiu în valoare de 100.000 de dolari americani.

de Răzvan CĂLIN În curând, colegiul bârlădean își va asigura mare parte din necesarul de energie electrică printr-un sistem de panouri foto-voltaice. În scurt timp, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad va deveni singura instituție de învățământ locală care își va asigura mare parte din necesarul de energie electrică printr-un sistem de panouri foto-voltaice. Practic, întreaga instalație a fost montată încă din primăvara anului curent, însă hățișul birocratic a făcut ca aceasta să nu poată fi pusă în funcțiune până în momentul de față. ”Panourile foto-voltaice sunt amplasate pe acoperișul corpului C, am montat și lămpi speciale în întreaga…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: