Google+
Home » Sanatate » Încă 14 medicamente incluse în lista de compensate și gratuite

Încă 14 medicamente incluse în lista de compensate și gratuite

de Roxana NĂSTASĂ

Veste bună pentru vasluienii bolnavi. Au fost incluse încă 14 medicamente pe lista celor compensate și gratuite. Cei cu afecțiuni oncologice, cei care suferă de hipertensiune pulmonară, sepsis sever, artrită idiopatică juvenilă, tuberculoză și hepatită vor avea la dispoziție 14 molecule și combinații de substanțe inovative pentru asigurarea tratamentului necesar.

Aceasta vine după ce, la propunerea Ministerului Sănătății, a fost aprobată Hotărârea de Guvern care modifică și completează Hotărârea Guvernului nr. 720/ 2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Astfel, prin actul normativ adoptat se introduc noi molecule precum: tratamentul pacienților incluși în Programul național de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum); tratamentul asiguraților cuprinși în Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare, afecțiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum și Riociguat), tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum și Adalimumab), Programul național de boli transmisibile B. Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză (Bedaquilinum — medicament orfan) sau Combinații (Ombitasvirum+Paritaprevirum+Ritonavirum), Dasabuvirum.

Acestea se adaugă celor 40 de molecule pentru tratarea epilepsiei, cancerului, bolilor endocrine, leucemiei, bolilor neurologice degenerative, afecțiunilor cardiovasculare, diabetului zaharat, bolilor inflamatorii reumatice cronice, hepatitei cu virus B, HIV/ SIDA,  care au fost compensate în urmă a două proceduri de actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Veste bună pentru vasluienii bolnavi. Au fost incluse încă 14 medicamente pe lista celor compensate și gratuite. Cei cu afecțiuni oncologice, cei care suferă de hipertensiune pulmonară, sepsis sever, artrită idiopatică juvenilă, tuberculoză și hepatită vor avea la dispoziție 14 molecule și combinații de substanțe inovative pentru asigurarea tratamentului necesar. Aceasta vine după ce, la propunerea Ministerului Sănătății, a fost aprobată Hotărârea de Guvern care modifică și completează Hotărârea Guvernului nr. 720/ 2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: