Home » Justitie » Alcool de contrabandă și bani falși, descoperiți la Albița

Alcool de contrabandă și bani falși, descoperiți la Albița

de Marian Mocanu
În afară de mașini furate și mai ales țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră de la Albița mai descoperă ascunse diverse lucruri. Este cazul unui șofer moldovean, care dorea să strecoare în România nu mai puțin de 270 litri de alcool aproape pur. Un alt „turist” și-a lipit pe corp 89 de pachete de țigări și nu mai puțin de 21 de bancnote a 200 lei moldovenești false.
 
Mare este imaginația contrabandiștilor! Un moldovean în vârstă de 38 de ani a încercat să introducă în România 270 litri de alcool de 93 de grade ascuns într-un rezervor suplimentar a unei autocisterne. Tentativa sa a fost dejucată săptămâna trecută de polițiștii de frontieră de la Albița, care, având suspiciuni cu privire la marfa transportată, au verificat la sânge vehiculul căruia urma să i se facă formalitățile pentru intrarea în țară. Șoferul contrabandist s-a ales și cu băutura confiscată și cu o amendă de 5.000 lei.
Vineri, 23 octombrie, vigilența polițiștilor de frontieră a fost încercată și de un alt așa zis „turist”, pasager într-un autocar ce face curse regulate între Republica Moldova și România. Fumător serios, bărbatul în vârstă de 31 de ani și-a făcut provizii, lipindu-și pe corp nu mai puțin de 89 de pachete de țigări. Nu a scăpat totuși vigilenței polițiștilor de frontieră, care au controlat amănunțit atât autocarul, cât și pasagerii. În afara țigărilor, asupra bărbatului au mai fost descoperite și mai multe bancnote a câte 200 lei moldovenești, având aceeași serie. Cu privire la banii falși, individul a dat o scuză dacă nu puerilă, măcar foarte puțin credibilă. Acesta a declarat că ar fi găsit pe jos, în Piața centrală a municipiului Chișinău, 25 de bancnote. Din acestea, patru ar fi fost ude și murdare de noroi, astfel că le-a aruncat, iar pe restul de 21 de bancnote, deși intuia că sunt false, le-ar fi păstrat, de frica polițiștilor moldoveni! De ce i-a fost frică nu a scăpat, polițiștii români întocmind tânărului dosar penal pentru deținere de monedă străină falsificată.
de Marian Mocanu În afară de mașini furate și mai ales țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră de la Albița mai descoperă ascunse diverse lucruri. Este cazul unui șofer moldovean, care dorea să strecoare în România nu mai puțin de 270 litri de alcool aproape pur. Un alt „turist” și-a lipit pe corp 89 de pachete de țigări și nu mai puțin de 21 de bancnote a 200 lei moldovenești false.   Mare este imaginația contrabandiștilor! Un moldovean în vârstă de 38 de ani a încercat să introducă în România 270 litri de alcool de 93 de grade ascuns într-un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: