Home / World / CRIZA IMIGRANȚILOR: Acord de cooperare în gestionarea afluxului de migranți din Balcani

CRIZA IMIGRANȚILOR: Acord de cooperare în gestionarea afluxului de migranți din Balcani

Lideri europeni au ajuns la un acord de cooperare în gestionarea afluxului de migranți din Balcani, dar nu au oferit o soluție rapidă la criza care amenință să facă alte victime odată cu venirea iernii și să ridice unele țări europene împotriva altora, relatează Reuters în pagina electronică. 

Reuniți la Bruxelles în timp ce o femeie și doi copii mureau pe mare în largul coastelor Turciei, cancelarul german Angela Merkel și premierul grec Alexis Tsipras s-au întâlnit cu liderii altor nouă țări de pe ruta de la Marea Egee către Germania, folosită de peste o jumătate de milion de oameni care au sfidat frontierele Uniunii Europene (UE) și sârma ghimpată.

După negocieri care au început duminică seara cu ceea ce unii oficiali au numit o rundă de atacuri furioase între lideri, cele 11 guverne participante au emis un document prin care se angajează să coopereze printr-un plan de acțiune în 17 puncte, care include crearea a 100.000 de locuri în centre de migrare ONU pentru 100.000 de persoane, dintre care jumătate în Grecia.

“O acțiune unilaterală poate declanșa o reacție în lanț”, se arată în declarația comună – ceea ce reflectă deja un fapt, în contextul în care diverse state și-au închis frontierele sau au condus ori lăsat autobuze pline cu migranți neînregistrați la frontierele vecinilor lor.

“Țările afectate trebuie, de aceea, să discute unele cu altele. Vecinii trebuie să coopereze de-a lungul rutei”, se arată în document.

“Am spus foarte clar că politica mutării pur și simplu a persoanelor trebuie să înceteze”, a declarat Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene (CE), gazda mini-summitului.

Sursa: mediafax.ro

Lideri europeni au ajuns la un acord de cooperare în gestionarea afluxului de migranți din Balcani, dar nu au oferit o soluție rapidă la criza care amenință să facă alte victime odată cu venirea iernii și să ridice unele țări europene împotriva altora, relatează Reuters în pagina electronică.  Reuniți la Bruxelles în timp ce o femeie și doi copii mureau pe mare în largul coastelor Turciei, cancelarul german Angela Merkel și premierul grec Alexis Tsipras s-au întâlnit cu liderii altor nouă țări de pe ruta de la Marea Egee către Germania, folosită de peste o jumătate de milion de oameni…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: