Home / Business / În ce să investești: direct în acțiuni la bănci, sau în SIF-uri?

În ce să investești: direct în acțiuni la bănci, sau în SIF-uri?

SIF-urile permit investitorilor să ia mai ieftin expunere la acțiunile băncilor de pe bursă, dar cei cu toleranță la risc pot câștiga mai mult și mai repede dacă își plasează banii direct. 

Toate SIF-urile „împachetează“ practic acțiuni ale celor trei bănci cotate la București, anume Banca Transilvania (TLV), BRD și Erste Bank (EBS), dar una dintre ele, Oltenia (SIF5), oferă acces și la acțiunile necotate ale BCR. Achiziționând o singură acțiune a unui SIF, investitorul obține practic expunere la câteva milioane de acțiuni ale unei bănci.

Investiția indirectă este mai ieftină decât cea directă, deoarece acțiunile SIF-urilor se tranzacționează pe bursă la un preț mai mic decât valoarea unitară a portofoliului.

Investitorul va resimți însă mai greu evoluția pozitivă (dar și negativă) a acțiunilor bancare, a căror performanță operațională este conectată la sănătatea economiei în ansamblu.

„Evoluția acțiunilor unei bănci se va reflecta eventual doar parțial în dinamica acțiunilor unei SIF“, spune Mihai Căruntu, analist financiar la BCR

Sursa: money.ro

SIF-urile permit investitorilor să ia mai ieftin expunere la acțiunile băncilor de pe bursă, dar cei cu toleranță la risc pot câștiga mai mult și mai repede dacă își plasează banii direct.  Toate SIF-urile „împachetează“ practic acțiuni ale celor trei bănci cotate la București, anume Banca Transilvania (TLV), BRD și Erste Bank (EBS), dar una dintre ele, Oltenia (SIF5), oferă acces și la acțiunile necotate ale BCR. Achiziționând o singură acțiune a unui SIF, investitorul obține practic expunere la câteva milioane de acțiuni ale unei bănci. Investiția indirectă este mai ieftină decât cea directă, deoarece acțiunile SIF-urilor se tranzacționează pe bursă la un preț mai mic…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: