Google+
Home » Sanatate » Părinții nu mai sunt interesați de virginitatea fiicelor lor

Părinții nu mai sunt interesați de virginitatea fiicelor lor

Virginitatea nu mai este ceea ce era pe vremuri – o virtute. În timp ce fetele își pierd castitatea de la vârste foarte fragede, numărul certificatelor de constatare a virginității la cerere sunt tot mai puține.

„Anul acesta, pentru Bârlad și zona arondată, nu am emis nici un certificat la cerere pentru constatarea virginității. Au mai fost unele cereri în anii trecuți, doar în rândul populației de etnie rromă, unde tradiția mai este respectată. Pentru siguranță, înainte de nuntă, rromii vin și verifică prin intermediul certificatelor dacă fetele sau nurorile lor sunt virgine”, ne-a declarat medicul legist Sergiu Săvinescu.
Acesta a mai precizat că din când în când, dar foarte rar, mai apelează la serviciul de medicină legală unii tați de fete plecați la muncă în străinătate. Anul trecut, de exemplu, au solicitat certificate de virginitate pentru fetele lor, trei tați. Anul acesta, nici unul. Aceștia vin cu fetele la medicul legist pentru a se asigura că sunt virgine. De regulă, fetele care se știu ”cinstite” nu se împotrivesc, dar asta nu înseamnă că după ce tații au intrat în posesia unui certificat care atestă virginitatea, fetele nu pot să-și înceapă viața sexuală. Rareori, mai deloc, tații revin cu fetele pentru o nouă expertiză la medicul legist.
Un certificat pentru constatarea virginității, la cerere, costă 50 de lei. Sunt și cazuri în care acest tarif reprezintă un impediment pentru familiile sărace care, poate, și-ar dori să afle dacă fetele lor mai sunt sau nu virgine. (Mihaela NICULESCU)

Virginitatea nu mai este ceea ce era pe vremuri – o virtute. În timp ce fetele își pierd castitatea de la vârste foarte fragede, numărul certificatelor de constatare a virginității la cerere sunt tot mai puține. „Anul acesta, pentru Bârlad și zona arondată, nu am emis nici un certificat la cerere pentru constatarea virginității. Au mai fost unele cereri în anii trecuți, doar în rândul populației de etnie rromă, unde tradiția mai este respectată. Pentru siguranță, înainte de nuntă, rromii vin și verifică prin intermediul certificatelor dacă fetele sau nurorile lor sunt virgine”, ne-a declarat medicul legist Sergiu Săvinescu. Acesta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: