Google+
Home » Justitie » Localul care a găzduit bătaia ”Clanului Sportivilor” a fost închis

Localul care a găzduit bătaia ”Clanului Sportivilor” a fost închis

Mai mulți tineri din Vaslui sunt revoltați după ce, vineri, localul care în ianuarie a fost gazda bătăilor crâncene din Clanul Sportivilor,  a fost închis. Se pare că mai multor locuitori din zona pub-ului, le-a ajuns cuțitul la os și-au tot făcut sesizări la 112, deranjați de mai multe lucruri, unul fiind volumului sunetului. Polițiștii au găsit diverse nereguli la local și au dat amenzi, iar, într-un final, localul a fost închis de Primăria Vaslui, stârnind un val de nemulțumiri în mediul online. La câteva ore după ce activitatea localului a fost suspendată, a fost inițiată o petiție online ce a strâns până ieri  peste 300 de semnături. Tinerii spun că de vină sunt pensionarii care fac sesizări ”false”, dar și cei de la Primărie care au închis localul. Reprezentanții Primăriei se apără, spunând că n-au făcut decât să respecte legea și să ia măsura suspendării activității localului, ca urmare a amenzilor de la Poliție și Jandarmerie acumulate de local.

london pubLocalul London Pub, locul în fața căruia, în luna ianuarie a avut loc o bătaie cu scene parcă de lupte K1, pornită de la o dedicație la lăutari, în care protagoniști au fost băieți din Clanul Sportivilor, a fost închis în acest weekend. Acest lucru a stârnit un val de nemulțumiri, clientela localului reacționând imediat pe internet. Mai mulți tineri au lansat o petiție nemulțumiți de această hotărâre a Primăriei Vaslui. Indignarea lor, pe care o exprimă în petiție, este cu atât mai mare cu cât autoritățile orașului nu le oferă prea multe oportunități de distracție, atenția lor fiind îndreptată mai mult către pensionari.

„De ceva vreme, în municipiul Vaslui, distracția este numai pentru persoane de vârsta a treia, iar tinerii sunt marginalizați în totalitate fiind sătui de muzica populară, spectacole pentru cei bătrâni și locuri unde nu se simt în largul lor. Noi, tinerii dorim să ne distrăm, să fim și noi adolescenți nu să ne trăim tinerețea după gusturile celor pe care i-am votat, având promisiuni din cele mai bune. Semnează petiția și arată că tinerii din Vaslui merită să se distreze”, spune petiția care circulă pe internet.

Potrivit reprezentanților Primăriei Vaslui, localul a fost închis din cauza amenzilor pe care acesta le are de la Poliție și Jandarmerie și nu din alte motive cum spun reprezentanții localului și tinerii: “datorită Primăriei și vecinului care face reclamații false pe diverse motive”. Primăria a fost obligată, prin lege, să suspende activitatea localului, în urma unor procese verbale venite de la alte instituții. Volumul sunetului și nerespectarea programului de funcționare au fost câteva din motivele care au dus la acest fapt. Ba mai mult, nici bătăile nu sunt nelipsite, probabil de asta și oamenii din jur sunt îngrijorați și deranjați.

Localul a devenit celebru mai cu seamă ca urmare a scandalului de la mijlocul lunii ianuarie când, mai mulți indivizi, membri a unei așa zise „Grupări a Sportivilor”, au luat cu asalt doi tineri a căror vină era faptul că au făcut niște dedicații „lăutarilor” din local, supărând astfel unii interlopi. La ieșirea din club, Vasile Rotaru, în vârstă de 30 de ani, și Gheorghe Cristian, de 38 de ani, au fost așteptați de „trupele de intervenție”, chemate se pare chiar de bodyguardul clubului. Vasile Rotaru a reușit să scape doar cu câteva lovituri, în schimb, Gheorghe Cristian a fost snopit în bătaie. Acesta, ajuns la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial și fractură de sinus maxilar, fiind în pericol să-și piardă ochiul din cauza loviturilor. Bătăușii nu s-au mărginit doar în a aplica „corecția” cerută de Ionuț și Nicu Furnică, șmecherii deranjați de victime, dar au furat și telefonul mobil și portofelul victimei. (de Roxana NĂSTASĂ)

Comments

comments

Mai mulți tineri din Vaslui sunt revoltați după ce, vineri, localul care în ianuarie a fost gazda bătăilor crâncene din Clanul Sportivilor,  a fost închis. Se pare că mai multor locuitori din zona pub-ului, le-a ajuns cuțitul la os și-au tot făcut sesizări la 112, deranjați de mai multe lucruri, unul fiind volumului sunetului. Polițiștii au găsit diverse nereguli la local și au dat amenzi, iar, într-un final, localul a fost închis de Primăria Vaslui, stârnind un val de nemulțumiri în mediul online. La câteva ore după ce activitatea localului a fost suspendată, a fost inițiată o petiție online ce a strâns până…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: