Home / Social / Interesează pe cineva? – Nouă nume de referință din județul Vaslui, nominalizate pentru Trofeul ”Oamenii Timpului”

Interesează pe cineva? – Nouă nume de referință din județul Vaslui, nominalizate pentru Trofeul ”Oamenii Timpului”

de Mihaela NICULESCU

Istoricul Oltea Rășcanu Gramaticu, etnograful Dan Ravaru, medicul Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, regizorul Corneliu Porumboiu, profesorul universitar Ionel Miron, Mihai Popa, director ”Myosotis”, Rareș Roșca, tanarul fost codrenist admis la cinci universitati din lume, omul de afaceri Vlad Alexandru (cultivatorul de lavanda) și jurnalistul Cătălin Striblea sunt cei noua fantastici pe care revista de cultură ”Timpul” i-a nominalizat pentru câștigarea unui important trofeu, ce va fi acordat în decembrie, în cadrul unei gale organizată în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta Societății de Științe Istorice filiala Bârlad, a fost recent nominalizată, în urma unei campanii organizate de revista de cultură ”Timpul”, pentru trofeul „Oamenii Timpului” la secțiunea ”Memorie și istorie”.
Bârlădenii care cunosc meritele incontestabile ale profesoarei Oltea Rășcanu Gramaticu în memorialistică și istorie o pot vota până pe 1 Decembrie pe site-ul http://www.oameniitimpului.ro/nominalizati/. Nominalizarea pentru această secțiune a fost făcută pentru cea de-a treia ediție a trilogiei „Istoria Bârladului”, pe care distinsa profesoară a publicat-o în acest an, o lucrare ce însumează aproximativ 3.000 de pagini și despre care s-a spus că reprezintă „cărămizi ce contribuie la clădirea unui edificiu, anume istoriografia națională”.
Oltea Rășcanu Gramaticu a fost nominalizată la secțiunea ”Memorie și istorie” alături de alți șapte autori din județele Moldovei precum și din Chișinău și Cernăuți, dar, după cum ea însăși a mărturisit, cei de la care a aflat minunata veste sunt tocmai reporterii noștri.
„Este o onoare pentru mine să aud așa ceva de la dumneavoastră, dar trebuie să recunosc că nu am aflat până acum despre această campanie și nu m-a informat nimeni despre această nominalizare pentru Trofeul <<Oamenii Timpului>>”, a mărturisit profesoara Oltea Rășcanu Gramaticu.
Organizatorii vor acorda, în decembrie, premii în cadrul Galei „Oamenii Timpului” și pentru alte secțiuni cum ar fi Literatură, Arte, Educație și cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate, și Antreprenoriat.

Din județul Vaslui mai sunt nominalizate încă opt persoane pentru premiile „Oamenii Timpului” – etnograful Dan Ravaru, la secțiunea Literatură, Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, la secțiunea Sănătate, Corneliu Porumboiu, la sectiunile Arte si Diplomatie publica, Ionel Miron la Educatie si cercetare, Mihai Popa, la Societate civila, Rares Rosca la Tinere valori, Vlad Alexandru Boboc la Antreprenoriat și Cătălin Striblea la secțiunea Jurnalism.
Conform regulamentului, Campania regională „Oamenii Timpului” organizată în 2015 vizează personalități și instituții din următoarele județe: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, precum și orașele Chișinău și Cernăuți, criteriile teritoriale fiind specifice fiecărei ediții în parte.

Premiile Campaniei constau în conferirea Trofeului „Oamenii Timpului”, precum și în recompense financiare. Câștigătorii vor fi anunțați public, premiile urmând a fi acordate în cadrul Galei „Oamenii Timpului”, care se va desfășura pe 12 decembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

de Mihaela NICULESCU Istoricul Oltea Rășcanu Gramaticu, etnograful Dan Ravaru, medicul Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, regizorul Corneliu Porumboiu, profesorul universitar Ionel Miron, Mihai Popa, director ”Myosotis”, Rareș Roșca, tanarul fost codrenist admis la cinci universitati din lume, omul de afaceri Vlad Alexandru (cultivatorul de lavanda) și jurnalistul Cătălin Striblea sunt cei noua fantastici pe care revista de cultură ”Timpul” i-a nominalizat pentru câștigarea unui important trofeu, ce va fi acordat în decembrie, în cadrul unei gale organizată în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta Societății de Științe Istorice filiala&hellip;

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: