Home / National / Oprea NU DEMISIONEAZĂ: Nu sunt vinovat și îmi voi continua activitatea în Guvern

Oprea NU DEMISIONEAZĂ: Nu sunt vinovat și îmi voi continua activitatea în Guvern

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat luni, printr-un comunicat de presă, că nu este vinovat și că își va continua activitatea în cadrul Guvernului, răspunzând astfel președintelui Klaus Iohannis care l-a sfătuit să demisioneze. 

Ministrul de interne Gabriel Oprea sugerează, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că sfatul președintelui Klaus Iohannnis ar avea legătură cu dorința sa de a schimba guvernul.

El spune că președintele l-a sfătuit într-adevăr să demisioneze, ca urmare a “modului în care a fost gestionată comunicarea” după accidentul în care Bogdan Gigină, polițistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului, a murit. El a mai spus însă că nu intenționează să demisioneze, invocând faptul că este “nevinovat”.

“În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, președinteleKlaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider că implicațiile acestor declarații nu sunt instituționale, ci exclusiv de natură politică”, se arată în comunicatul citat. 

Oprea îl acuză pe Iohannis că sfatul său are legătură cu dorința de a schimba guvernul, adăugând că cel mai important în acest moment este derularea anchetei penale.

“Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situație, oportunitatea unei demisii ține întotdeauna de adevăr și de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul”, mai susține Gabriel Oprea.

Ministrul de Interne mai acuză “jocuri politice și de imagine”.

“O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine (…)Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului”, mai susține Oprea.

El spune că l-a informat pe președinte că va asigura stabilitatea politică a guvernului din care face parte și că “relația instituțională va continua în parametri firești”, UNPR continuând să susțină proiectele lui Klaus Iohannis privind securitatea națională, la fel cum va continua să susțină Guvernul condus de Victor Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat luni, printr-un comunicat de presă, că nu este vinovat și că își va continua activitatea în cadrul Guvernului, răspunzând astfel președintelui Klaus Iohannis care l-a sfătuit să demisioneze.  Ministrul de interne Gabriel Oprea sugerează, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că sfatul președintelui Klaus Iohannnis ar avea legătură cu dorința sa de a schimba guvernul. El spune că președintele l-a sfătuit într-adevăr să demisioneze, ca urmare a "modului în care a fost gestionată comunicarea" după accidentul în care Bogdan Gigină, polițistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului, a murit. El a mai spus însă că…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

%d blogeri au apreciat: