Home / Social / Rețetă specială pentru sarmalele de Sf. Dumitru, la Bârlad

Rețetă specială pentru sarmalele de Sf. Dumitru, la Bârlad

Reprezentanții Bisericii Sf. Dumitru din Bârlad au împărțit 2.000 de sarmale credincioșilor veniți la slujbă pe 26 octombrie, dar și cu o seară înainte de prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Sarmalele pe care femeile de la casa praznicală a acestei biserici le fac de ani buni respectă cu sfințenie o rețetă specială.
„După ce se pun la cuptor, sarmalele din pulpă de porc și vită învelite în frunză de varză sunt date doar într-un clocot. După aceea se scot de pe foc și se învelesc cât se poate de etanș în folii și pături și stau așa până a doua zi, când sunt bune de servit, fragede și gustoase”, ne-a declarat Răzvan Acostioaei, preotul paroh al Bisericii Sf. Dumitru din Bârlad.
Rețeta aceasta este bună de urmat și de către gospodine, singurul dezavantaj fiind mirosul care persistă multă vreme în bucătărie și mai ales în păturile cu care a fost învelit vasul cu sarmale. (Mihaela NICULESCU)

Reprezentanții Bisericii Sf. Dumitru din Bârlad au împărțit 2.000 de sarmale credincioșilor veniți la slujbă pe 26 octombrie, dar și cu o seară înainte de prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. Sarmalele pe care femeile de la casa praznicală a acestei biserici le fac de ani buni respectă cu sfințenie o rețetă specială. „După ce se pun la cuptor, sarmalele din pulpă de porc și vită învelite în frunză de varză sunt date doar într-un clocot. După aceea se scot de pe foc și se învelesc cât se poate de etanș în folii și pături și stau așa până a doua…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: