Home / Social / Sprijin pentru femeile fără slujbă și bătrânii singuri!

Sprijin pentru femeile fără slujbă și bătrânii singuri!

de Răzvan CĂLIN

Asociația de Servicii Sociale Măscurei derulează un proiect de ajutorare a femeilor și persoanelor vârstnice aflate în dificultate.

Ieri, într-un cadru festiv, a fost lansată la Bârlad Asociația Serviciilor Sociale Măscurei, comuna Pogana. Este vorba despre o organizație non-profit care a fost înființată în cadrul unui proiect intitulat Dezvoltarea serviciilor sociale ca structuri de economie socială în regiunile Nord – Est și Sud – Est, cofinanțat din Fondul Social European.

trincu_ancaProiectul își propune înființarea a 17 asociații de acest gen în aceste două regiuni ale țării, la nivelul județului Vaslui funcționând deja patru organizații. Asociația Măscurei are ca areal de activitate Bârladul plus comunele limitrofe. Principalul scop al organizației este acela de a promova și dezvolta serviciile sociale și de asistență socială, asistența maternală și seniorală. Adică, Asociația Măscurei își propune să vină în ajutorul a două categorii sociale defavorizate: femeile în vârstă de peste 40 de ani care nu au nici o slujbă și bătrânii care nu mai au pe nimeni și au nevoie de îngrijiri.

”Vor fi organizate cursuri de formare profesională pentru 40 de femei care doresc să devină asistenți maternali profesioniști sau îngrijitor persoane vârstnice la domiciliu. De altfel, unul dintre obiectivele noastre principale este tocmai acela de a veni în ajutorul persoanelor aflate în dificultate pentru ca aceștia să obțină condițiile necesare unei vieți decente. Beneficiarii acestor cursuri vor primi diplome de absolvire și certificate profesionale recunoscute de instituțiile statului român, dar și de legislația europeană”, ne-a declarat Anca Trîncu, managerul Asociației Măscurei.

de Răzvan CĂLIN Asociația de Servicii Sociale Măscurei derulează un proiect de ajutorare a femeilor și persoanelor vârstnice aflate în dificultate. Ieri, într-un cadru festiv, a fost lansată la Bârlad Asociația Serviciilor Sociale Măscurei, comuna Pogana. Este vorba despre o organizație non-profit care a fost înființată în cadrul unui proiect intitulat Dezvoltarea serviciilor sociale ca structuri de economie socială în regiunile Nord – Est și Sud – Est, cofinanțat din Fondul Social European. Proiectul își propune înființarea a 17 asociații de acest gen în aceste două regiuni ale țării, la nivelul județului Vaslui funcționând deja patru organizații. Asociația Măscurei are…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: