Google+
Home » National » Elena Udrea poate fi URMĂRITĂ PENAL și reținută, nu și arestată. Fostul ministru, după votul din Parlament: Aștept cătușele ca să fie circul complet. E strigător la cer!

Elena Udrea poate fi URMĂRITĂ PENAL și reținută, nu și arestată. Fostul ministru, după votul din Parlament: Aștept cătușele ca să fie circul complet. E strigător la cer!

Elena Udrea va putea fi urmărită penal și reținută, în condițiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaților privind cererea de reținere a fost de 123 de voturi pentru și 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă. 

Elena Udrea a declarat, după vot, că este strigător la cer, că ceea ce s-a întâmplat ”este circ, și nu justiție”, adăugând: ”Au dat-o ca la rabin: una pentru procurori, una pentru Udrea”.

Întrebată cum comentează votul colegilor săi deputați, Udrea a spus că aceștia ”se poartă exact așa cum este imaginea despre Parlament”.

”Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaște lucrurile despre care știm toți că se întâmplă, abuzurile care se întâmplă, se poartă exact așa cum este imaginea despre Parlament, deci până la urmă ne merităm. Eu v-am spus că ceea ce mi se întâmplă mie e o poveste de destin, luați-o ca atare”, a declarat Udrea.

Ea a mai spus că este strigător la cer ceea ce i se întâmplă.

”Nu am crezut că se va vota a treia arestare pentru că e strigător la cer. Ce justiție e asta care face arestări preventive fără niciun motiv, ce pericol sunt eu acum dacă din mai o instanță m-a lăsat în libertate și a constatat că nu sunt un pericol social, ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârșite acum cinci – șase ani. Ăsta-i circ, nu e justiție. Imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiție și din modul în care se trimit aceste cereri la Palament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor. Eu vreau să fiu reținută și vreau să port din nou cătușe. Dacă e circ, să fie până la capăt. Eu cred că au dat-o ca la rabini – hai să fie una și pentru procurori, una și pentru Udrea, cred că așa au dat-o pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, știm toți că au fost”, a mai spus Udrea.

Întrebată dacă va contesta decizia deputaților, ea a spus că nu va contesta nimic.

”Nu merg să vorbesc cu nimeni, dacă procurorii au ceva să mă întrebe, mă pot cita. Eu vă rog să mă urmăriți de mâine încolo”, a adăugat Elena Udrea.

Votul privind reținerea, cu probleme după ce unii deputați au introdus mai multe bile în aceeași urnă

Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaților, cu 193 de voturi “pentru”, 106 “împotrivă”, alte șase voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile.

Anunțul privind decizia finală a deputaților în privința reținerii și arestării a venit însă după o oră și jumătate de deliberări ale comisiei de numărare a voturilor. Potrivit procesului verbal prezentat în plenul Camerei, în cazul cererii de reținere a deputatului Elena Udrea și-au exprimat votul 242 de deputați, din care 123 s-au pronunțat pentru reținere și 119 împotrivă.

În cazul solicitării DNA de arestare a deputatului Elena Udrea și-au exprimat opțiunea 220 de deputați, din care 115 voturi “pentru” arestarea prevenitvă și 105 “împotrivă”. Pentru încuviințarea solicitării erau necesare 122 de voturi.

Inițial, surse din Comisie au anunțat că cererea privind încuviințarea reținerii Elenei Udrea a fost respinsă de Camera Deputaților, fiind înregistrate 142 de voturi împotriva acestei solicitări și 119 “pentru”. Ulterior, aceleași surse au precizat că s-a decis ca voturile să fie renumărate întrucât au fost cazuri în care unii parlamentari au introdus mai multe bile în aceeași urnă.

Deputatul Elena Udrea a intrat la comisia de numărare a voturilor privind cererea DNA de reținere și cea de arestare a sa, deputatul declarând la ieșire că nu s-a lămurit în privința rezultatului.

“Nu am aflat nimic, nu m-am lămurit”, a spus Udrea, care a acuzat faptul că este o situație fără precedent și că, în opinia ei, soluția nu ar fi reluarea votului în ceea ce privește solicitarea de reținere și cea de arestare.

“Nu s-a mai votat niciodată așa (…) Nu neapărat reularea votului ar fi soluția, ci să ajungem ca parlamentarii să aibă curajul să voteze cum le dictează conștiință”, a mai susținut deputatul.

Udrea, în fața colegilor: Va veni și rândul vostru

În intervenția sa la dezbaterile din Camera Deputaților, Elena Udrea a spus că nu a cerut și nu a luat niciodată “vreun leu sau vreun euro” de la Bogdan Buzăianu.

“Cât privește faptul că și acest dosar pleacă de la un denunț al deja celebrei doamne Topoliceanu, lucru acesta îmi dă ocazia să spun că modul în care denunțătorii sunt tratați astăzi de procurori în lumina noului Cod Penal, faptul că ei rămân liberi și dacă este cazul chiar cu banii furați (…) dă ocazia să vedem nu doar incredibile delațiuni, ci și incredibila mizerie morală a societății”, a mai spus Elena Udrea.

“V-aș fi scutit poate de acest moment dacă doamna procuror m-ar fi audiat înainte de a face solicitarea de arestare preventivă pentru că spre deosebire de celelalte două dosare, față de noile acuzații cunosc lucruri și le voi spune când sunt întrebată”, a mai arătat Udrea.

Adresându-se deputaților, Elena Udrea a mai spus că “va veni și rândul lor” indiferent “cât de parteneri cu sistemul” se consideră.

“Dragi colegi de la putere sau din opoziție, indiferent cât de parteneri cu sistemul vă considerați, fiți convinși că va veni și rândul vostru, va veni vremea când vor exploda acuzații la adresa voastră așa cum mi se întâmplă mie acum. (…) Atunci când nu veți mai folosi sistemului pentru a pune mâna și pe guvernare va trebui să alegeți: plecați de bună voie acasă sau plecați la pușcărie”, a declarat deputatul.

“Cei care mă ascultă ar putea spune că orice metodă este bună pentru a scoate din politică niște oameni care au greșit, aș fi de acord poate cu ei, dincolo de riscul instituirii unei dictaturi prin anularea statului de drept, dacă toți cei acuzați chiar ar fi vinovați și dacă cei care ar veni în loc ar fi oameni fără de pată. Vor veni, însă, doar cei care sunt pe placul sistemului, care vor fi gata să execute ordine și să lase sistemul să conducă în locul lor”, a adăugat fostul ministru.

Deputatul a susținut că DNA “se amestecă în lupta politică sacrificând imaginea României”, aducând în discuție dosarul în care premierul Victor Ponta este judecat și susținând că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta “prin folosirea procurorilor”.

“Vă spun un adevăr pe care îl veți recunoaște cu toții în perioada următoare: vor mai face politică și vor mai candida în alegerile de anul viitor doar cei agreați de sistem, cei care se lasă manipulați și conduși și care sunt gata să execute ordinele sistemului. Ceilalți vor fi reduși la tăcere cu cătușele la mâini sau doar speriați cu dosare penale”, a declarat fostul ministru.

Udrea a mai spus că România este singura țară din Europa în care prim-ministrul a fost pus sub acuzare, adăugând că justiția și DNA “se amestecă în lupta politică sacrificând chiar imaginea României”.

“Suntem singura țară din Europa unde primul-ministru în funcție a fost pus sub acuzare. Nu contest motivele acuzării, pentru că nu cunosc detaliile dosarului. Ba, mai mult, ca om politic, de multe ori m-am referit, în ultimii 5-6 ani, la relația de avocat a domnului Ponta cu Turceni și Rovinari, dar punerea sub acuzare a primului-ministru în timpul exercitării funcției pentru fapte vechi de 7-8 ani, pe care, așa cum am spus, mulți dintre cei care am fost adversari lui Victor Ponta l-am folosit ca argument public în lupta electorală, deci erau general cunoscute, arată că justiția în general și DNA în special se amestecă în lupta politică sacrificând chiar imaginea României. Este evident că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta prin folosirea procurorilor” a arătat Elena Udrea.

Ea a adăugat că opoziția, cea care are dreptul să-și dorească să formeze Guvernul, cu atât mai mult cu cât au și câștigat alegerile prezidențiale, nu ar trebui să accepte să preia puterea “prin astfel de manevre”, pentru că odată distrus jocul democratic, acum în folosul lor, “mâine li se va întâmpla la fel când sistemul va considera că nu sunt suficienți de obedienți și că trebuie schimbați”.

Prima înscrisă pe ordinea de zi a fost solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ referitoare la formularea cererii de urmărire penală față de fostul ministru al Dezvoltării regionale și Turismului, urmată de cererea ministrului Justiției, însoțită de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea.

Comisia juridică a Camerei a avizat, vineri, cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, înregistrându-se 19 voturi “pentru”, 2 “împotrivă” și un vot anulat.

Cererile privind încuviințarea reținerii și arestării preventive nu au întrunit în comisie numărul de voturi necesar pentru aviz. La cererea privind reținerea au fost înregistrate 11 voturi “pentru”, opt “împotrivă”, 2 abțineri și un vot anulat, iar la cea privind arestarea preventivă – 11 voturi”pentru”, 7 “împotrivă”, 3 abțineri și un vot anulat. La ședința comisiei au fost prezenți 22 de deputați, iar pentru aviz ar fi fost necesare 12 voturi favorabile.

DNA a cerut ministrului Justiției să solicite Camerei Deputaților încuviințarea urmăririi penale, a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat și scoasă la vânzare la un preț subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Elena Udrea va putea fi urmărită penal și reținută, în condițiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaților privind cererea de reținere a fost de 123 de voturi pentru și 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.  Elena Udrea a declarat, după vot, că este strigător la cer, că ceea ce s-a întâmplat ”este circ, și nu justiție”, adăugând: ”Au dat-o ca la rabin: una pentru procurori, una pentru Udrea”. Întrebată cum comentează votul colegilor săi deputați, Udrea a spus că aceștia ”se poartă exact așa cum este imaginea despre Parlament”. ”Ei au nevoie de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: