Google+
Home » National » MESAJUL transmis de Papa Francisc țiganilor: “Lăsați lupta și escrocheriile. Trimiteți copiii la școală”
VATICAN CITY, VATICAN - MARCH 27: Pope Francis waves to the crowd as he drives around St Peter's Square ahead of his first weekly general audience as pope on March 27, 2013 in Vatican City, Vatican. Pope Francis held his weekly general audience in St Peter's Square today (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

MESAJUL transmis de Papa Francisc țiganilor: “Lăsați lupta și escrocheriile. Trimiteți copiii la școală”

Papa Francisc le-a spus țiganilor să nu se mai bată și să renunțe la “escrocherie” și le-a recomandat să trimită copiii la școală. În fața a mii de oameni, prezenți la o adunare la Roma, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea și să nu se mai facă de rușine, ocupându-se de infracțiuni minore. 

Papa Francisc a condamnat discriminarea “de secole” împotriva țiganilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanții acestei etnii trebuie să respecte legea și își trimită copiii la școală, relatează Daily Mail.
“Nu dați mass-media și oamenilor motiv să gândescă rău despre voi”, a declarat Papa Francisc.

El a atras atenția că țiganii care se consideră creștini trebuie să “evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”.
Suveranul Pontif a explicat că în timp ce statul trebuie să garanteze educație, este “de datoria adulților să se asigure că cei mici merg la școală”.
De la instalarea sa, în 2013, Papa Francisc a vizitat multe tabere de nomazi din Italia.
Romii trăiesc în Italia de șapte secole, dar sărăcia și rezistența lor la integrare i-au expus discriminării. În ultimii ani, mai multe tabere de nomazi fiind atacate și incendiate.
De altfel, Papa Francisc a subliniat faptul că țiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei și le-a transmis că este timpul să “întoarcă pagina”.
Sursa; mediafax.ro

Comments

comments

Papa Francisc le-a spus țiganilor să nu se mai bată și să renunțe la "escrocherie" și le-a recomandat să trimită copiii la școală. În fața a mii de oameni, prezenți la o adunare la Roma, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea și să nu se mai facă de rușine, ocupându-se de infracțiuni minore.  Papa Francisc a condamnat discriminarea "de secole" împotriva țiganilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanții acestei etnii trebuie să respecte legea și își trimită copiii la școală, relatează Daily Mail. "Nu dați mass-media și oamenilor motiv să gândescă rău…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: