Home » Administratie » Termen final pentru prima sesiune anuală de depunere de proiecte finanțate din bani europeni

Termen final pentru prima sesiune anuală de depunere de proiecte finanțate din bani europeni

de Marian Mocanu

Prima sesiune anuală de primire a proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020 se apropie de final, termenul limită pentru cele mai multe dintre submăsurile ce puteau fi accesate fiind vineri, 30 octombrie, ora 16.00. Cei care nu vor reuși să depună proiectele până la această dată vor trebui să aștepte până anul viitor, când este posibil să se deschidă o nouă sesiune în acest sens

Prima sesiune anuală continuă de primire a proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 se va încheia în această săptămână în ziua de vineri, 30 octombrie, conform anunțului publicat pe pagina oficială a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Ruale (AFIR). Astfel, sesiunea anuală continuă pentru Submăsurile 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a, 6.1, 6.2, 6.3 și 6.4 are ca termen limită de primire a proiectelor data de 30 octombrie 2015, ora 16.00. După această dată nu va mai fi permisă depunerea cererilor de finanțare până la deschiderea unei noi sesiuni în cursul anului 2016.

„Toți cei interesați să depună proiecte de finanțare trebuie să respecte termenul limită, proiectele ce vor fi depuse ulterior, inclusiv online, nefiind luate în considerare. Subliniez importanța faptului ca solicitanții să depună proiectele din timp, pentru a evita respingerea proiectului pentru că a depășit termenul limită de depunere – nu se poate depăși cu nici măcar un minut ora de închidere a sesiunii, sistemul închide automat sesiunea. Totodată, recomandăm evitarea depunerii proiectului în ultimul moment din ziua de 30 octombrie pentru a nu risca să fiți puși în imposibilitatea de a mai depune proiectul ca urmare a unei supraaglomerări în sistemul online și, astfel, a depășirii termenului limită – ora 16.00”, ne-a declarat Alin Dan Trifu, director OJFIR Vaslui.

Data de 30 octombrie 2015 reprezintă final de sesiune de primire a proiectelor de investiții pentru următoarele Submăsuri de finanțare: Submăsura 4.1 ,,Investiții în exploatații agricole’’; Submăsura 4.1a „Investiții în exploatații pomicole”; Submăsura 4.2a „Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”; Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole”; Submăsura 6.1 ,,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri’’; Submăsura 6.2 ,,Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale’’; Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”; Submăsura 6.4 ,,Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole’’.

Trebuie spus că, în această primă sesiune anuală continuă de primire a proiectelor prin PNDR 2014 – 2020 vasluienii au fost foarte receptivi la posibilitatea de a-și iniția sau dezvolta afacerile accesând fonduri europene, depunând mai multe proiecte decât în anteriorul Programul Național de Dezvoltare Rurală. Un motiv ar fi nu doar accesibilitatea mai ușoară la fondurile europene prevăzute pentru aceste submăsuri, dar și faptul că a crescut plafoanelor sumelor nerambursabile ce pot fi accesate.

Sesiunea de primire a proiectelor de utilitate publică pentru submăsurile 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, 7.2 „Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” și 7.6 „Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural” a fost prelungită până pe 18 decembrie 2015, ora 16.00.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: