Google+
Home » Business » Volkswagen anunta primele pierderi trimestriale din ultimii 15 ani, in urma Diesel Gate. Si totusi gigantul auto are crestere de peste 3% la Bursa de la Frankfurt

Volkswagen anunta primele pierderi trimestriale din ultimii 15 ani, in urma Diesel Gate. Si totusi gigantul auto are crestere de peste 3% la Bursa de la Frankfurt

Grupul auto german Volkswagen a anuntat miercuri ca scandalul motoarelor trucate i-a provocat pierderi operationale de 3,48 miliarde euro in trimestrul III, primele inregistrate de cel mai mare constructor auto european in ultimii 15 ani, transmite Reuters. 

Volkswagen a subliniat ca isi mentine estimarile potrivit carora numarul autovehiculelor livrate pe ansamblul acestui an va fi comparabil cu recordul de anul trecut cand a vandut 10,14 milioane masini la nivel mondial.

Profitul sau operational a fost „semnificativ mai mic” decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut din cauza costurilor legate de scandalul motoarelor trucate.

Cu toate acestea, faptul ca pierderile anuntate de Volkswagen nu au fost atat de dezastruoase pe cat se asteptau unii analisti a facut ca actiunile Volkswagen sa inregistreze o crestere de peste 3% la Bursa de la Frankfurt, arata Agerpres.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Unii analisti au estimat ca acest scandal ar putea costa Volkswagen pana la 35 de miliarde de euro, bani care sa acopere rechemarea in service a vehiculelor, amenzile si procesele. Volkswagen a anuntat deja ca a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face fata costurilor.

Sursa: mediafax.ro

Grupul auto german Volkswagen a anuntat miercuri ca scandalul motoarelor trucate i-a provocat pierderi operationale de 3,48 miliarde euro in trimestrul III, primele inregistrate de cel mai mare constructor auto european in ultimii 15 ani, transmite Reuters.  Volkswagen a subliniat ca isi mentine estimarile potrivit carora numarul autovehiculelor livrate pe ansamblul acestui an va fi comparabil cu recordul de anul trecut cand a vandut 10,14 milioane masini la nivel mondial. Profitul sau operational a fost "semnificativ mai mic" decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut din cauza costurilor legate de scandalul motoarelor trucate. Cu toate acestea, faptul ca…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: