Home » Sanatate » Spitalul „Beldiman” a rămas fără gastroenterolog, deocamdată

Spitalul „Beldiman” a rămas fără gastroenterolog, deocamdată

Conducerea Spitalului „Elena Beldiman” va trebui să găsească imediat o soluție pentru ca pacienții internați să poată beneficia de endoscopii în momentul în care au nevoie de acest tip de investigație medicală. Singurul medic gastroenterolog, dr. Carmen Mihăilă, se află în concediu fără plată pentru câteva luni, după care ar putea să plece în Franța pentru a profesa.

Carmen Mihaila

Carmen Mihaila

„Deocamdată, nu știm nimic exact în legătură cu plecarea definitivă a medicului Carmen Mihăilă. În orice caz, împreună cu managerul spitalului, va trebui să stabilim clar modalitățile de investigare endoscopică a pacienților internați. Va trebui să contractăm servicii de specialitate apelând la medici gastroenterologi sau la cei cu competențe, de la Spitalul Județean Vaslui. Pacienții noștri care au indicație clară pentru endoscopie nu trebuie să fie privați de această investigație, chiar dacă pentru asta Spitalul «Elena Beldiman» va trebui să cheltuiască anumite sume”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

Contractarea serviciilor privind endoscopiile se va face doar pentru pacienții internați, ceilalți vor fi direcționați către spitalele din zonă, unde pot fi consultați în ambulatoriu. Spitalul „Elena Beldiman” are medici specializați în ecografii abdominale. Ei pot prescrie rețete cu medicația necesară anumitor afecțiuni, dar endoscopiile trebuie efectuate doar de medici specialiști sau cu competențe în gastroenterologie, care, momentan, lipsesc la Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

Conducerea Spitalului „Elena Beldiman” va trebui să găsească imediat o soluție pentru ca pacienții internați să poată beneficia de endoscopii în momentul în care au nevoie de acest tip de investigație medicală. Singurul medic gastroenterolog, dr. Carmen Mihăilă, se află în concediu fără plată pentru câteva luni, după care ar putea să plece în Franța pentru a profesa. „Deocamdată, nu știm nimic exact în legătură cu plecarea definitivă a medicului Carmen Mihăilă. În orice caz, împreună cu managerul spitalului, va trebui să stabilim clar modalitățile de investigare endoscopică a pacienților internați. Va trebui să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: