Home / Social / Un atelier de reparat instrumente muzicale s-a făcut scrum! (video)

Un atelier de reparat instrumente muzicale s-a făcut scrum! (video)

de Răzvan CĂLIN

Ieri, un incendiu puternic a distrus atelierul care era situat în centrul Bârladului. Flăcările i-au provocat proprietarului arsuri de gradul II și III pe mâini și față, dar s-au extins și la o locuință din vecinătate.

Bârlădenii care locuiesc pe strada Ioan Popescu (în apropierea palatului bulibașei rromilor din Bârlad, Brătianu Radian) au trăit momente de panică joi, la amiază, după ce au observat că din curtea unei vecin de al lor iese o coloană groasă de fum negru. În scurt timp, limbile flăcărilor s-au ițit prin fumul dens, iar o serie de explozii i-au speriat și mai tare pe oamenii care locuiesc în vecinătate. Îngroziți, oamenii au anunțat imediat pompierii militari prin 112. La fața locului s-au deplasat urgent trei echipaje de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Militari Bârlad.

În momentul în care au ajuns, pompierii au observat că incendiul se manifesta cu violență la o magazie și un atelier din curtea lui Mihai Ciorăscu, iar fumul dens împânzise deja întreg cartierul. În scurt timp, traficul rutier a fost oprit în zonă de polițiști pentru a facilita intervenția pompierilor. Incendiul a fost atât de violent încât s-a extins și la o locuință vecină.

Cele două anexe din gospodăria lui Ciorăscu adăpostesc un atelier de reparat instrumente muzicale. La momentul producerii incendiului, magazia era înțesată cu diverse instrumente muzicale, îndeosebi acordeoane, orgi electrice, dar și un pian. Din primele cercetări, specialiștii pompieri au ajuns la concluzia că incendiul a fost provocat din cauză că s-a folosit un aparat de sudură fără a se respecta normele în vigoare. Se pare că unul din cei care lucra în atelier a folosit un aparat de sudură fără a lua nici cele mai mici măsuri de precauție. În consecință, materialele inflamabile din apropiere s-au aprins deși atât proprietarul atelierului, cât și angajații săi, au încercat să lupte cu flăcările, însă fără nici un succes. Ciorăscu a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman”, fiind diagnosticat cu arsuri de gradul II și III pe față și pe ambele mâini.

Pompierii militari au reușit, în cele din urmă, să localizeze și să lichideze incendiul, care se extinsese și la o altă locuință din imediata vecinătate. Atelierul și magazia, în suprafață totală de 50 de metri pătrați, au ars în întregime. De asemenea, flăcările au distrus aproximativ 100 de acordeoane, un pian și aparatură electrică și electronică. Din fericire, la casa vecină incendiul a provocat pagube mai mici, distrugând doar 20 de metri pătrați din acoperișul imobilului.

de Răzvan CĂLIN Ieri, un incendiu puternic a distrus atelierul care era situat în centrul Bârladului. Flăcările i-au provocat proprietarului arsuri de gradul II și III pe mâini și față, dar s-au extins și la o locuință din vecinătate. Bârlădenii care locuiesc pe strada Ioan Popescu (în apropierea palatului bulibașei rromilor din Bârlad, Brătianu Radian) au trăit momente de panică joi, la amiază, după ce au observat că din curtea unei vecin de al lor iese o coloană groasă de fum negru. În scurt timp, limbile flăcărilor s-au ițit prin fumul dens, iar o serie de explozii i-au speriat și…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Pensionarii vasluieni așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor

Potrivit datelor primite de Casa ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 ...

Cimitirele din Bârlad vor avea arhivă electronică și vor fi mai bine păzite

Cele două cimitire din Bârlad ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: