Home / National / INCENDIU într-un club din București, soldat cu 27 de morți: 155 de răniți, spitalizați, 9 în stare foarte gravă. Parchetul a deschis anchetă. Ministerul Sănătății face apel pentru donarea de sânge / Comitet de Urgență la Guvern

INCENDIU într-un club din București, soldat cu 27 de morți: 155 de răniți, spitalizați, 9 în stare foarte gravă. Parchetul a deschis anchetă. Ministerul Sănătății face apel pentru donarea de sânge / Comitet de Urgență la Guvern

Numărul persoanelor decedate în incendiul produs vineri seară în Clubul Colectiv a ajuns la 27, după ce un alt rănit a murit la Spitalul Universitar, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat în MAI Raed Arafat. 

UPDATE – Nouă persoane în stare foarte gravă la SUUB, 14 în terapie intensivă la Floreasca

Nouă dintre victimele incendiului de la Club Colectiv sunt în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), iar 14 sunt în terapie intensivă la Floreasca, în timp ce răniții stabilizați sunt transferați la secții de chirurgie plastică.

Managerul SUUB Cătălin Cârstoiu a declarat că la unitate au fost aduse cu ambulanța 25 de persoane, iar alte 20 au venit cu mijloace proprii.

Unul dintre răniții aduși la SUUB a decedat, iar alți nouă sunt în stare foarte gravă. Răniții au arsuri pe căile respiratorii superioare.

Cîrstoiu a mai spus că întregul spital este ocupat.

La spitalul de Urgență Floreasca au ajuns inițial, într-un timp foarte scurt, 56 de victime care au necesitat stabilizare, a spus purtătorul de cuvânt al unității, Bogdan Oprița.

Dintre aceștia, 14 au ajuns la terapie intensivă și apoi în sălile de operație, a mai spus Oprița. Alți 39 au fost transferați, doi copii ajungând la Spitalul Grigore Alexandrescu.

De altfel, pacienții stabilizați în spitale în care nu există secții de chirurgie plastică sunt transferați în unitățile care au această specializare.

Sâmbătă dimineață, au mers la Spitalul Floreasca ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu și ministrul Apărării Mircea Dușă, însoțiți de Raed Arafat.

Dușa a precizat că Armata pune la dispoziție elicoptere și avioane dacă va fi nevoie pentru transferul pacienților, în timp ce Bănicioiu a spus că efortul medicilor este de apreciat.

UPDATE – MAI: 162 de persoane transportate la spital, sunt șapte numere de telefon pentru informarea rudelor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la Club Colectiv din Capitală, au fost transportate la spital 162 de persoane, iar familiile victimelor pot obține informații despre starea acestora la șapte numere de telefon.

La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu, potrivit comunicatului MAI.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanțe și echipaje SMURD la spitalele indicate.

Intervenția forțelor MAI pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrală a Capitalei s-a finalizat, dar ministerul continuă să sprijine Ministerul Sănătății în gestionarea acestei crize.

MAI menționează că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenție au ajuns la fața locului la 22.43.

La intervenție au fost mobilizate toate forțele MAI, iar la Guvern este monitorizată întreaga situație de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care funcționează 24 de ore din 24.

În prezent, zona localului este securizată pentru a putea permite procurorilor și echipelor de criminaliști să efectueze cercetarea la fața locului.

UPDATE – Arafat: Comitetul pentru Situații de Urgență, la Guvern, sâmbătă dimineață, în cazul incendiului

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă, la ora 07.00, se întrunește la Guvern Comitetul pentru Situații de Urgență, în cazul incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia au murit 27 de persoane și alte aproximativ 200 au fost rănite.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de urgență din Ministerul Afacerilor Interne, coordonează intervențiile în urma incendiului izbucnit, vineri seară, din Clubul Colectiv din Capitală, unde sute de persoane asistau la un concert.

În urma incendiului, la spitale au fost duși cu ambulanțe sau au ajuns singuri aproximativ 200 de răniți. Cei mai mulți au fost transportați la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arși (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alți răniți au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colțea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar și la Spitalul Județean Ilfov.

Secretarul de stat a mai spus că a început transferul răniților între spitale, pentru situațiile în care unele unități medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferați primii patru răniți de la Spitalul Floreasca. În total, cel puțin zece dintre răniții în acest incendiu urmează să fie transferați de la Spitalul Floreasca la alte unități, între care Spitalul SRI, ai cărui reprezentanți s-au oferit și ei să se implice în operațiunea de preluare a victimelor.

Raed Arafat a mai arătat că intervenția după incendiul din Clubul Colectiv s-a făcut pe planul de cod roșu, prevăzut în actele normative și care se activează atunci când sunt mai multe victime decât capacitatea de intervenție imediată, rapidă, pentru a mobiliza toate forțele care pot fi folosite.

UPDATE – Arafat anunță că 155 de persoane au fost spitalizate

Un număr de 155 de persoane rănite în incendiul produs în Club Colectiv sunt spitalizate, iar la acest moment se face o analiză a capacității unităților medicale în care se află victiemele pentru a se stabili dacă este necesar transferul acestora de la o unitate la alta, a anunțat Raed Arafat.

Potrivit lui Raed Arafat, la acest moment sunt internate în spitalele din Capitală 155 de persoane, din care o parte ar putea fi transferate către alte unități medicale, iar acest lucru va rămâne la latitudinea fiecărui spital, în funcție de capacitate și dotări.

Arafat a mai spus că ceea ce s-a întâmplat vineri seară reprezintă “o tragedie și o intervenție fără precedent”.

Conform acestuia, au fost implicate în operațiunea de salvare a victimelor 28 de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, două echipaje de la descarcerare, 11 mașini de pompieri și peste 30 de alte mașini de transport victime.

El a mai spus că în toate spitalele din București a fost suplimentat personalul pentru unitățile de terapie intensivă, chirurgie, chirurgie plastică, iar la Spitalul de Arși au venit chiar medici de la alte spitale.

UPDATE- Liste cu numele răniților în incendiu și spitalele unde au ajuns, postate pe Facebook

Fotografii ale listelor cu numele persoanelor rănite în incendiul izbucnit în Clubul Colectiv din București și cu spitalele unde a ajuns fiecare dintre acestea au fost postate pe Facebook, pe pagina Metalhead Romania, care totodată îndeamnă oamenii să meargă să doneze sânge.

Pe pagina Metalhead Romania au fost postate în ultima oră fotografii cu liste cu numele răniților și spitalele unde au ajuns aceștia.

Astfel, primele liste publicate au fost cele de la Spitalul Universitar, pe care se află 24 de persoane, și de la Spitalul de Arși. Ulterior, au fost postate lista de la Spitalul Bagdasar-Arseni – 24 de persoane – și cea de la Spitalul Colțea – șapte oameni.

De asemenea, pe pagina respectivă se face apel la oameni să doneze sânge și sunt prezentate detalii în acest sens, fiind precizată adresa Centrului de Transfuzie Sanguină București – strada C. Caracaș nr. 2-8 – și a spitalelor incluse în acest demers.

Spitalul Municipal:

Spitalul de Arși:

UPDATE – Numărul persoanelor decedate în incendiul din club a ajuns la 27

Arafat a spus că o altă victimă a murit la Spitalul Universitar, unde în urma incendiului au fost duse 16 persoane.

El a mai spus că a început transferul răniților între spitale, pentru situațiile în care unele unități medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferați primii patru răniți de la Spitalul Floreasca. În total, cel puțin zece dintre răniții în acest incendiu urmează să fie transferați de la Spitalul Floreasca la alte unități, între care Spitalul SRI, ai cărui reprezentanți s-au oferit și ei să se implice în operațiunea de preluare a victimelor, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru MEDIAFAX că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineață, la Centrul de Transfuzii din București.

Ministerul Sănătății face apel către oameni să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Capitală.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru MEDIAFAX că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineață, la Centrul de Transfuzii din București și la Spitalul Universitar.

Ministrul Sănătății a mai spus că pentru gestionarea situației s-au luat toate măsurile, inclusiv chemarea medicilor de acasă și redistribuirea de aparatură în toate spitalele de urgență din Capitală, pentru a putea face față numărului foarte mare de răniți.

În timp ce numărul persoanelor care și-au pierdut viața în incendiul din Clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 26, alte aproape 180 de persoane au fost rănite, potrivit ultimului bilanț anunțat de secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Arafat a spus că sunt aproape 180 de răniți în spitale, care au fost transportați atât cu ambulanțele, dar și care au ajuns prin mijloace proprii.

Cei mai mulți au fost transportați la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arși (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alți răniți au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colțea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar și la Spitalul Județean Ilfov.

 .

La ora transmiterii acestei știri, intervenția la fața locului, de preluare a victimelor din club, se încheiase.

Familiile tinerilor care au fost în club la momentul incendiului pot suna la 021.206.92.91 pentru a cere informații despre numele victimelor și spitalele la care au fost duse, a mai anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – “Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflați în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăți din plafon, care era capitonat și el cu burete fonic, s-au desprins și au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflați la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan și să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică și s-au îmbulzit spre ieșire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre ușile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, și cea de-a doua ușă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta “ieșind în valuri” pe ușa de la intrare.

Potrivit acestora, primele ambulanțe au sosit după aproximativ un sfert de oră de la izbucnirea incendiului. La fața locului au venit ulterior zeci de ambulanțe, unii dintre răniți fiind preluați și duși la mai multe spitale din București. Unora dintre cei răniți li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenția a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanțelor în curtea clubului.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Viticultorii vasluieni au dat lovitura: anul trecut au avut o recolta de 72.697 tone struguri de vin

Viticultorii din judetul Vaslui au avut o recolta buna ...

Salariul minim brut a crescut la 2.230 lei

Începând cu data de 1 ianuarie 2020 salariul de ...

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor fi testate, de marti, iar timp de 4 zile vor suna alternativ, intre orele 10 si 15

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor suna alternativ, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: