Home » Invatamant » Pompierii vasluieni, în mijlocul preșcolarilor

Pompierii vasluieni, în mijlocul preșcolarilor

de Marian MOCANU
Copii de la Grădinița nr. 17 din municipiul Vaslui i-au avut drept oaspeți pe pompierii vasluieni. Aceștia au desfășurat o activitate de informare preventivă în cadrul campaniilor naționale „Nu tremur la cutremur” și „R.I.S.C. – Siguranța NU este un joc de noroc!”.
actiune pompieri gradinita17Preșcolarii de la o grădiniță vasluiană au avut ocazia să cunoască pe unul dintre cei care își riscă viața pentru salvarea altor semeni. Sâmbătă dimineața, un inspector de prevenire din cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a desfășurat o activitate de informare preventivă la Grădinița nr 17 din municipiul Vaslui. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniilor naționale de informare a populației „Nu tremur la cutremur” și „R.I.S.C. – Siguranța NU este un joc de noroc!”.
Pompierul le-a explicat copiilor modul în care aceștia trebuie să se comporte pe timpul și imediat după producerea unui cutremur, precum și în cazul unui incendiu. Totodată, a fost prezentat echipamentul de protecție din dotarea pompierilor. Explicațiile inspectorului au fost primite atât cu interes, cât mai ales cu curiozitate de către micuți, aceștia punând nenumărate întrebări nu doar despre cutremure, cât și în legătură cu uniforma ori meseria de pompier. „Preșcolarii au fost foarte încântați de vizită, activitatea de la Grădinița nr. 17 finalizându-se cu promisiunea micilor preșcolari că nu se vor juca cu focul și vor deveni peste timp pompieri adevărați, ne-a declarat slt. Ionel Roșu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
În următoarea perioadă, în cadrul campaniei „R.I.S.C. – Siguranța NU este un joc de noroc!” Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt”  al județului Vaslui își propune continuarea acțiunilor care urmăresc atragerea atenției, în mod deosebit, asupra riscurilor majore care decurg din utilizarea necorespunzătoare a instalațiilor și echipamentelor care folosesc gaze și electricitate, precum și asupra pericolelor la care sunt expuși copiii lăsați nesupravegheați fie în locuințe, fie în diverse locuri din preajma instalațiilor electrice.
de Marian MOCANU Copii de la Grădinița nr. 17 din municipiul Vaslui i-au avut drept oaspeți pe pompierii vasluieni. Aceștia au desfășurat o activitate de informare preventivă în cadrul campaniilor naționale „Nu tremur la cutremur” și „R.I.S.C. - Siguranța NU este un joc de noroc!”. Preșcolarii de la o grădiniță vasluiană au avut ocazia să cunoască pe unul dintre cei care își riscă viața pentru salvarea altor semeni. Sâmbătă dimineața, un inspector de prevenire din cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a desfășurat o activitate de informare preventivă la Grădinița nr…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: