Google+
Home » Invatamant » Chefurile liceenilor în cluburi, suspendate!

Chefurile liceenilor în cluburi, suspendate!

de Răzvan CĂLIN

Nici un liceu din județ nu va mai putea organiza petreceri prin cluburi sau baruri până ce aceste locații nu sun verificate la sânge de inspectorii ISU.

Conducerea Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui a luat decizia ca toate barurile, restaurantele sau cluburile unde urmează a se desfășura diferite petreceri organizate de liceeni, să fie verificate în prealabil de specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.
Astăzi, 3 noiembrie, la sediul ISJ Vaslui se va desfășura o ședință pe această temă la care vor lua parte toți directorii de licee din județ, dar și colonelul Neculai Olaru, șeful ISU ”Podul Înalt” Vaslui: ”Am solicitat tuturor liceelor care până acum nu au derulat, spre exemplu, manifestări gen Balul Bobocilor, să ne prezinte locația și data la care urmează a avea loc aceste petreceri. Aceste locații vor fi controlate de inspectorii ISU pentru a vedea dacă prezintă condițiile de siguranță impuse de lege. Iar acest lucru se va întâmpla înainte de desfășurarea evenimentului respectiv. Oricum, noi avem deja făcut un regulament clar cu privire la organizarea acestui tip de evenimente. Acesta specifică negru pe alb că se încheie un contract cu acel bar sau club, iar conducerea localului se obligă să nu ofere băuturi alcoolice minorilor, să asigure paza și siguranța copiilor pe durata derulării evenimentului”, ne-a declarat Gabriela Plăcintă, șefa ISJ Vaslui.

Această înăsprire a măsurilor de precauție față de condițiile în care se derulează tradiționalele chefuri ale liceenilor survine după catastrofa din clubul bucureștean ”Colectiv” în care au pierit 31 de tineri și alți peste 150 au fost răniți.

Comments

comments

de Răzvan CĂLIN Nici un liceu din județ nu va mai putea organiza petreceri prin cluburi sau baruri până ce aceste locații nu sun verificate la sânge de inspectorii ISU. Conducerea Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui a luat decizia ca toate barurile, restaurantele sau cluburile unde urmează a se desfășura diferite petreceri organizate de liceeni, să fie verificate în prealabil de specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui. Astăzi, 3 noiembrie, la sediul ISJ Vaslui se va desfășura o ședință pe această temă la care vor lua parte toți directorii de licee din județ, dar și…

Review Overview

User Rating: 1.75 ( 1 votes)

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: