Home / Business / Încercare de aliniere la retailul din vest. Auchan testează plata cumpărăturilor fără casier

Încercare de aliniere la retailul din vest. Auchan testează plata cumpărăturilor fără casier

Lanțul francez de hipermarketuri Auchan testează în magazinul pe care îl deține în zona Titan din Capitală, unul dintre cele mai bune ale rețelei după vânzări, sistemul de plată a cumpărăturilor fără casier. De curând, retailerul a amplasat 13 automate de plată în unitatea din sectorul 3, la care clienții pot să își achite cumpărăturile fără a mai sta la coadă la casă.

Practic, produsele sunt scanate, la fel ca până acum, de un casier și plătite apoi la automat pe baza unui bon cu cod de bare eliberat la casă. Odată achitată suma, clientul primește un alt bon pe care îl scanează pentru a ieși pe „porțile de securitate“ ale zonei în care sunt amplasate bornele de plată.

„Sistemul care a fost implementat ca test în cadrul hipermarketului Auchan Titan se numește «Case Rapide». Auchan reali­zează în acest magazin testarea la scară mică a unui concept modern și util de case, destinat unei plăți rapide, simple și sigure. Acesta va aduce un câștig de timp pentru clienți și un serviciu mai bun la casa de marcat. De asemenea, asigură o îmbunătățire a condițiilor de muncă a ca­sierelor“, spune Tiberiu Dănețiu, director marke­ting în cadrul Auchan România.

Lanțul francez are 33 de magazine pe suprafață mare în România, fiind unul dintre cei mai mari jucători din domeniu, cu afaceri de circa 4 miliarde de lei anul trecut (luând în considerare și businessul real, – Hypermarket Romania, pe care Auchan a anunțat că îl cumpără la finalul lui 2013).

Auchan este primul retailer de pe piața locală care a implementat un sistem de plată de tip „self service“, aducând astfel România pe linia pe care Europa și nu numai se află de ani buni. În țări precum Spania sau Marea Britanie, de ceva timp hipermarketurile, dar și magazinele de proximitate din cadrul lanțurilor de comerț modern au un astfel de sistem de plată. Totuși, în străinătate, automatizarea este completă, clientul fiind cel care realizează tot procesul, de la scanarea produselor, la punerea acestora în pungi și până la plată.

Cele 13 automate acceptă atât plata cu numerar, cât și plata cu cardul. Clienții au „arondate“ opt case pentru a-și putea scana produsele înainte de a le achita la bornele de plată.

„Sistemul delocalizează plata, dar toate casele sunt operate de casieri, care realizează scanarea“, adaugă Tiberiu Dănețiu.

El nu a precizat însă și care este timpul salvat de clienți la casă ca urmare a implementării acestui sistem, motivul fiind perioada prea scurtă de testare. De asemenea, executivul nu a precizat nici în ce orașe ar putea fi extinsă plata cumpărăturilor fără casier și nici ce investiție a presupus amplasarea celor 13 borne în magazinul Auchan Titan. Cert este însă că sistemul ar putea fi multiplicat, dat fiind faptul că retailerul are în plan să își dezvolte rețeaua pentru a se spropia de liderul german Kaufland și că, magazinele cu volum mare de clienți de pe piață, ale oricărui jucător, tind să se aglomereze la casă.

Sursa: zf.ro

Lanțul francez de hipermarketuri Auchan testează în magazinul pe care îl deține în zona Titan din Capitală, unul dintre cele mai bune ale rețelei după vânzări, sistemul de plată a cumpărăturilor fără casier. De curând, retailerul a amplasat 13 automate de plată în unitatea din sectorul 3, la care clienții pot să își achite cumpărăturile fără a mai sta la coadă la casă. Practic, produsele sunt scanate, la fel ca până acum, de un casier și plătite apoi la automat pe baza unui bon cu cod de bare eliberat la casă. Odată achitată suma, clientul primește un alt bon pe…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădenii vor avea un talcioc mai mic, dar mai civilizat

În sfârșit, bârlădenii vor avea ...

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU Constructorii care ...

Antreprenorii vasluieni nu mai vor ca guvernanții să modifice zilnic Codul Fiscal

Oamenii de afaceri din județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: