Google+
Home » Sanatate » Un cuplu din Perieni, soț și soție, intoxicat cu ciuperci culese de pe copaci, din pădure

Un cuplu din Perieni, soț și soție, intoxicat cu ciuperci culese de pe copaci, din pădure

Au mâncat ciuperci din curtea proprie și la câteva ore li s-a făcut rău. Doi soți din Perieni, bărbatul de 80 de ani și femeia de 71 de ani, au ajuns duminică seara cu ambulanța la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, cu dureri abdominale și stări de vomă, iar medicul de la Urgențe i-a transferat la secția Terapie Intensivă (ATI).

„Aseară, au fost internați la Terapie Intensivă doi bătrâni, soț și soție, care au necesitat spălături stomacale, perfuzare și administrare de purgative, tot protocolul care se impune în stările de intoxicație, în acest caz cu ciuperci otrăvitoare. Starea lor s-a ameliorat și au fost transferați luni în secția Medicală, pentru monitorizare și îngrijiri medicale”, a declarat ieri dr. Ioan Chilinciuc, șeful secției ATI din cadrul spitalului bârlădean.
Pacienții ar fi declarat cadrelor medicale de la Terapie Intensivă că au consumat bureți de pe copaci dintr-o pădure. A doua zi și-au schimbat declarația și au spus că, de fapt, ciupercile pe care le-au mâncat au fost culese din propria grădină, de unde au mai consumat și altă dată. Cazul de față a fost unul fericit.
Pacienții au scăpat ușor deoarece, de multe ori, intoxicațiile cu ciuperci au consecințe ireversibile. În funcție de ciuperca otrăvitoare consumată, simptomele apar după intervale de timp diferite, de la o jumătate de oră la 72 de ore. Otrava atacă fie ficatul și rinichii, declanșându-se hepatita acută sau insuficiența renală, distrugând eritrocitele din sânge și determinând blocarea rinichilor sau instalarea icterului, fie atacă sistemul nervos. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

Au mâncat ciuperci din curtea proprie și la câteva ore li s-a făcut rău. Doi soți din Perieni, bărbatul de 80 de ani și femeia de 71 de ani, au ajuns duminică seara cu ambulanța la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, cu dureri abdominale și stări de vomă, iar medicul de la Urgențe i-a transferat la secția Terapie Intensivă (ATI). „Aseară, au fost internați la Terapie Intensivă doi bătrâni, soț și soție, care au necesitat spălături stomacale, perfuzare și administrare de purgative, tot protocolul care se impune în stările de intoxicație, în acest caz cu ciuperci otrăvitoare. Starea lor s-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: